RÅTT PARTI: Alexander Kristoff ble den første nordmannen til å vinne Flandern rundt. Foto: AFP PHOTO /BELGA / ERIC LALMAND / NTB Scanpix
RÅTT PARTI: Alexander Kristoff ble den første nordmannen til å vinne Flandern rundt. Foto: AFP PHOTO /BELGA / ERIC LALMAND / NTB ScanpixVis mer

Kristoff hylles etter seieren

- En av Norges største utholdenhetsprestasjoner noensinne.

(Dagbladet): Alexander Kristoff imponerte en hel idrettsverden da han ble den første nordmannen til å vinne vårklassikeren Flandern rundt i dag.Etterpå ble nordmannen hyllet:


- Jeg trodde ikke det skulle gå da han gikk så tidlig, men han viste en enorm kapasitet, sier Edvald Boasson Hagen til TV2 etter løpet.


- Alle frykter ham, og det er ikke så rart. Vi ser hvorfor. Han er utrolig smart. Det er helt rått, sier Mads Kaggestad om den fine prestasjonen.


- Det var fantastisk, jeg har ennå ikke fått ned pulsen. Han har stått på lista til eksperter og magasinene, men måten han gjorde det på var mer imponerende enn jeg hadde trodd og håpet på. Han kjører så sterkt at ingen greier å hente de. Det var helt rått, sier Dag Otto Lauritzen til TV 2.


I kommentatorbua var naturlig nok Christian Paasche i ekstase.


- Det er rått parti og jeg sier det igjen: Vi eier sykkelverden, sa Paasche på direkten.Også i sosiale medier ble Kristoff hyllet av idrettsfolk. Vi har samlet et knippe av dem i høyremargen i denne saken.

«En av Norges største utholdenhetsprestasjoner noensinne», mener langrennekspert Jann Post.