VELTET: Alexander Kristoff var uheldig under Omloop Het Nieuwsblad. Han veltet på Donderij drøyt 60 kilometer før mål. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
VELTET: Alexander Kristoff var uheldig under Omloop Het Nieuwsblad. Han veltet på Donderij drøyt 60 kilometer før mål. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

Kristoff i bakken da van Avermaet tok sesongens første seier

Uheldig brosteinsåpning for nordmannen.

(procycling.no): Alexander Kristoff var usikker på egen form før brosteinsåpningen i Omloop Het Nieuwsblad. Men hvor god eller dårlig den faktisk var, fikk han egentlig aldri noe svar på.

For da hovedfeltet suste inn på brosteinen i Donderij, havnet nordmannen i en stor velt sammen med flere av de andre forhåndsfavorittene. Kristoff kom seg tilsynelatende fra velten uten store skader, men tidstapet ble så stort at løpet var kjørt med 60 kilometer igjen.

- Det var dumt. Jeg var bra plassert før velten, men etterpå hadde jeg ingen sjanse, sier Kristoff.

Seier til van Avermaet

Greg van Avermaet slapp unna velten, og etter et durabelig oppgjør mot Peter Sagan og Sep Vancmarcke på oppløpet, kunne han rette opp ryggen og juble for sin første seier for sesongen.

Sagan ble nummer to, og sørget dermed for at de to første plasseringene ble identiske med i fjor. Vanmarcke ble nummer tre.

- Det er en fantastisk følelse. Jeg hadde håpet å kunne kopiere det jeg gjorde i fjor, og det gjorde jeg. En god start på sesongen, sa van Avermaet til Sporza etter seieren.

Rask start

Inspirert av Alexis Gougeards offensive taktikk i fjorårets utgave, var det mange ryttere som hadde ambisjoner om å komme seg med i et tidlig brudd. Deriblant vår egen Daniel Hoelgaard (FDJ). Men på de første 50 kilometerne var farten så høy, at det skulle vise seg umulig å rive seg løs fra hovedfeltet.

Først etter 55 kilometer ble bruddet etablert, da Gediminas Bagdonas (Ag2r) og Justin Jules (Veranclassic) utnyttet Leberg-bakken til å få den nødvendige avstanden. Duoen fikk etter hvert med seg Preben van Hecke (Sport-Vlaandern), Mike Teunissen (Team Sunweb), Leigh Howard (Aqua Blue Sport) og Brian van Goethem (Roompot).

De seks i front hadde en ledelse på drøye fem minutter da de rullet inn på brosteinspartiet i Donderij - med snaut 60 kilometer igjen. Da hovedfeltet fulgte like etter, endret rittet fullstendig karakter.

Kristoff i bakken

Etter en stor velt satte nemlig flere av forhåndsfavorittene ut av spill, deriblant Alexander Kristoff, som gikk i bakken og måtte hjelpes tilbake på sykkelen. Tom Boonen og Lars Boom fikk også merke velten på kroppen. Begge måtte stå av rittet.

I det hele tatt ble svært mange ryttere ble forhindret av velten, og plutselig var det store hovedfeltet blitt helt fragmentert.

De drøyt 25 rytterne som slapp billigst unna, skaffet seg en luke ned til ulykkesfuglene og økte tempoet opp Taaienberg. I den gruppen satt både fjorårets andremann Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) og hans overmann Greg van Avermaet (BMC), samt Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac), som vant rittet i 2012.

Vanmarcke angrep på Molenberg

Sagans gruppe hentet etter hvert inn det opprinnelige bruddet. Med 36 kilometre igjen startet de på Molenberg med snaut 35 sekunder ned til forfølgerne.

I den harde bakken satte Vanmarcke inn et støt, og flere av rytterne i den drøyt ti mann store gruppen ble tvunget til å slippe. Igjen satt troikaen Sagan, Vanmarcke og van Avermaet.

Bak dem jaktet en større gruppe, ledet an av Trek-Segafredo og Quick Step-Floors, men de klarte aldri å hente inn trioen i front.

Finalen ble dermed et oppgjør mellom de tre gigantene. Som i fjor var også Greg van Avermaet raskest på oppløpet, og vant foran Peter Sagan - igjen!

Vanmarcke ble nummer tre.

Resultater:

1. Greg Van Avermaet, BMC Racing
2. Peter Sagan, Bora-Hansgrohe
3. Sep Vanmarcke, Cannondale-Drapac
4. Fabio Felline, Trek-Segafredo
5. Oscar Gatto, Astana
6. Luke Rowe, Team Sky
7. Oliver Naesen, AG2R La Mondiale
8. Jasper Stuyven, Trek-Segafredo
9. Matteo Trentin, Quick-Step Floors
10. Adrien Petit, Direct Energie

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!