Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff i poengtrøya i Irland

Holder Cavendish bak seg.

ETAPPEVINNER: Mark Cavendish vant lørdagens etappe i Tour of Ireland. Alexander Kristoff følger rett bak til venstre for briten. Nordmannen holder imidlertid Manxekspressen bak seg i kampen om poengtrøya.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
ETAPPEVINNER: Mark Cavendish vant lørdagens etappe i Tour of Ireland. Alexander Kristoff følger rett bak til venstre for briten. Nordmannen holder imidlertid Manxekspressen bak seg i kampen om poengtrøya.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Alexander Kristoff (22) kapret den grønne poengtrøya på annen etappe av sykkelrittet Tour of Ireland lørdag.

Joker Bianchi-rytteren er med sine 18 poeng tre poeng foran de to etappevinnerne i rittet så langt, britene Russell Downing og Mark Cavendish.

- Veldig kult å ha den grønne trøya. Nå satser jeg på å beholde den også etter søndagens siste etappe, sa Kristoff til Aftenbladet.no.

Spurtkanonen Mark Cavendish (Team Columbia), som gang på gang satte Thor Hushovd på plass i årets Tour de France, seiret inn til den idylliske byen Killarney i sørvest-Irland. Michael Van Staeyen (Rabobank) og Stuart OGrady (Team Saxo Bank) fulgte på de to neste plassene.

Kristoff måtte ta til takke med fjerdeplass i mål etter en spennende massespurt, men så var det heller ikke hvem som helst som krysset målstreken på plassene foran.

- Jeg ble hindret litt 500 meter før mål og måtte bremse. Det gjorde at jeg tapte mye fart. Hvis ikke kunne jeg kanskje ha blitt nummer to. Cavendish var imidlertid i en egen klasse, sier Kristoff.

De øvrige norske deltakerne kom også inn med hovedfeltet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media