Kristoff i poengtrøya i Irland

Holder Cavendish bak seg.

ETAPPEVINNER: Mark Cavendish vant lørdagens etappe i Tour of Ireland. Alexander Kristoff følger rett bak til venstre for briten. Nordmannen holder imidlertid Manxekspressen bak seg i kampen om poengtrøya.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
ETAPPEVINNER: Mark Cavendish vant lørdagens etappe i Tour of Ireland. Alexander Kristoff følger rett bak til venstre for briten. Nordmannen holder imidlertid Manxekspressen bak seg i kampen om poengtrøya.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alexander Kristoff (22) kapret den grønne poengtrøya på annen etappe av sykkelrittet Tour of Ireland lørdag.

Joker Bianchi-rytteren er med sine 18 poeng tre poeng foran de to etappevinnerne i rittet så langt, britene Russell Downing og Mark Cavendish.

- Veldig kult å ha den grønne trøya. Nå satser jeg på å beholde den også etter søndagens siste etappe, sa Kristoff til Aftenbladet.no.

Spurtkanonen Mark Cavendish (Team Columbia), som gang på gang satte Thor Hushovd på plass i årets Tour de France, seiret inn til den idylliske byen Killarney i sørvest-Irland. Michael Van Staeyen (Rabobank) og Stuart OGrady (Team Saxo Bank) fulgte på de to neste plassene.

Kristoff måtte ta til takke med fjerdeplass i mål etter en spennende massespurt, men så var det heller ikke hvem som helst som krysset målstreken på plassene foran.

- Jeg ble hindret litt 500 meter før mål og måtte bremse. Det gjorde at jeg tapte mye fart. Hvis ikke kunne jeg kanskje ha blitt nummer to. Cavendish var imidlertid i en egen klasse, sier Kristoff.

De øvrige norske deltakerne kom også inn med hovedfeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer