Kristoff i sjokk etter at lagkamerat er dopingtatt

- Han er en god venn.

DOPINGTATT: Denis Galimzyanov har levert en positiv dopingprøve. Foto:     AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI
DOPINGTATT: Denis Galimzyanov har levert en positiv dopingprøve. Foto: AFP PHOTO/MARWAN NAAMANIVis mer

(Dagbladet): Russiske Denis Galimzjanov har testet positivt på bloddopingmiddelet EPO.

Sykkelrytteren er en del av profflaget Katjusja og er lagkamerat med norske Alexander Kristoff.

- Nyheten kom som et sjokk på meg. Jeg fikk vite det for en halvtime siden, sier Kristoff til Dagbladet rundt klokka 16.50.

Galimzjanover regnes som en av de beste spurterne og er Russlands store OL-håp. Sist sesong vant han en etappe i Tour of Beijing. I år vant han den første etappen av Circuit de la Sarthe 3. april.

Gode venner Dette er Kristoffs første sesong i Katjusja, og Galimzjanov er en av lagkameratene som nordmannen har fått best kontakt med.

- Vi er i samme treningsgruppe og har vært mye sammen. Det er ikke alle på laget som snakker engelsk, så jeg vil si han er blitt en god venn, sier Kristoff.

Galimzjanov er midlertidig suspendert i påvente av en høring i Russlands sykkelforbund, melder NTB.

Hjalp Kristoff Russeren testet positivt i en test utenfor konkurranse 22. mars. Utøveren har rett på at B-prøven analyseres.

SYKLET MED GALIMZJANOV: Alexander Kristoff vant rittet i De Panne i Belgia 29. mars. En viktig støttespiller var Galimzjanov. Foto: AFP PHOTO/BELGA/DIRK WAEM
SYKLET MED GALIMZJANOV: Alexander Kristoff vant rittet i De Panne i Belgia 29. mars. En viktig støttespiller var Galimzjanov. Foto: AFP PHOTO/BELGA/DIRK WAEM Vis mer

- Det kan jo hende B-prøven er negativ, men det er skuffende og trist hvis det viser seg at han er dopet, sier Kristoff.

Kristoff tok karrierens første proffseier og forsvarte ledertrøyen på første deletappe i tredagersrittet De Panne i Belgia i slutten av mars.

- Jeg har ikke sett ham siden da, og han hjalp meg til den seieren. Han gjorde en god jobb, men nå håper jeg ikke at han ikke har jukset, sier Kristoff.

SKUFFET: Alexander Kristoff etter at lagkamerat er tatt i doping. Foto: AFP PHOTO/ BELGA/ DIRK WAEM
SKUFFET: Alexander Kristoff etter at lagkamerat er tatt i doping. Foto: AFP PHOTO/ BELGA/ DIRK WAEM Vis mer