Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff imponerte med kanonspurt i Giro d'Italia

Tok en fin 4.-plass på 8. etappe.

IMPONERER:  Alexander Kristoff med 4.-plass på 8. etappe av Giro d'Italia lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IMPONERER: Alexander Kristoff med 4.-plass på 8. etappe av Giro d'Italia lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Nordmannen Alexander Kristoff fikk vist sine spurtegenskaper og imponerte med 4.-plass på 8. etappe av Giro d'Italia lørdag.

Italienske Oscar Gatto vant etappen etter en sterk sluttspurt. Gatto stakk fra konkurrentene i en lang motbakke cirka to kilometer fra mål. Alberto Contador forsøkte å henge på Farnese Vini-rytteren, men måtte la italieneren slippe.

Contador kom på annenplass, mens Alessandro Petacchi vant spurten i hovedfeltet og ble nummer tre rett foran norske Kristoff.

- Jeg satt bra med Petacchi og Mark Cavendish etter å ha blitt dratt opp av lagkameratene. Det var en del folk mellom oss og utbryterne, og jeg forsøkte å gå litt tidlig omtrent 500 meter før mål. Det holdt nesten, men Petacchi tok meg på slutten, sa Kristoff om taktikken sin.

- Dette viser at det er mulig å hevde seg i en spurt. Det gir helt klart økt selvtillit og lover bra for fortsettelsen, sa BMC-rytteren.

- Det er et par muligheter senere, men først og fremst gjelder det å komme seg i mål på søndagens etappe.

- Hvordan er det med lavautbruddet på Etna, har dere sett noe til det?

- Det blir i hvert fall ingen utbrudd fra min side i morgen, men det blir sikkert spektakulære bilder fra etappen, sa Kristoff om den saken.

Pieter Weening (Rabobank) beholder den rosa ledertrøyen. Contador klatret til femteplass og tok innpå lederen. Han er nå bare 13 sekunder bak.

Sky-rytteren Lars Petter Nordhaug endte på 137.-plass på lørdagens etappe.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media