STYGG VELT: Alexander Kristoff var innblandet i en velt og fikk spolert seierssjansen på 2. etappe av Polen rundt mandag. Her fra et tidligere ritt. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STYGG VELT: Alexander Kristoff var innblandet i en velt og fikk spolert seierssjansen på 2. etappe av Polen rundt mandag. Her fra et tidligere ritt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Kristoff involvert i stygg velt like før mål

- Føler meg ikke super.

Alexander Kristoff var innblandet i en velt og fikk spolert seierssjansen på 2. etappe av Polen rundt mandag.

BMC kjørte for å gi Alexander Kristoff (24) en ny mulighet til å vinne sin første etappeseier som proffsyklist. Men laget som nylig vant både Tour de France med Cadel Evans og Tour de Wallonie med Greg Van Avermaet ble stoppet av et uhell på den drøyt 160 kilometer lange etappen.

Ifølge procycling.no fikk en rytter fra Astana-laget sleng på sykkelen da lagene kjempet om posisjoner med rundt to kilometer igjen til målstreken. Dette medførte at Kristoffs opptrekker veltet. Både nordmannen og lagkaptein Alessandro Ballan kjørte inn i lagkameraten og ble selv kastet av sykkelen. Flere ryttere ble sendt til legesjekk, men ingen skal ha blitt nødt til å bryte rittet.

Alexander Kristoff skriver på Twitter at han ikke føler seg helt topp etter velten, men at han fortsetter rittet.

- Stygg krasj i dag to kilometer før mål. Glad for å kunne fortsette rittet, men føler meg ikke super, skriver stavangermannen.

Uten konkurranse fra Kristoff vant Skil-Shimanos tyske spurter Marcel Kittel sin annen strake etappeseier. 23-åringen har dermed vunnet hele ti seirer i proffsirkuset denne sesongen. Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo) og Greame Brown (Rabobank) fulgte på plassene bak Kittel, men ble utklasset på de siste meterne.

Sammenlagt ligger Kristoff på en 4.-plass.

(NTB)