KRISTOFF: Vant enda en seier denne sesongen da han krysset målstreken på den sjuende etappen av Sveits rundt. (Foto: Reuters)
KRISTOFF: Vant enda en seier denne sesongen da han krysset målstreken på den sjuende etappen av Sveits rundt. (Foto: Reuters)Vis mer

Kristoff jakter rekorden til italiensk superspurter

Ligger soleklart foran skjema etter ny seier.

(procycling.no): Alexander Kristoff vant sjuende etappe av Sveits rundt foran Peter Sagan. Hans 18. seier denne sesongen. Fra andreposisjon i hovedfeltet, startet Kristoff spurten på med Sagan etterskudd.

Tinkoff-Saxo-rytteren klarte ikke å passere nordmannen.

Årsaken til det var at Kristoff snek seg inn bak Daniele Benatti. Det gjorde også José Joaquin Rojas (Movistar).

Da nordmannen gikk til, maktet ikke spanjolen å holde hjulet. Det medførte igjen at Sagan havnet enda mer bakpå.

Slovaken kjempet seg opp på siden av Kristoff igjen, men var ikke sterk nok til å passere ham på de siste meterne.

- Det var en hard dag, og jeg har ikke følt meg veldig sterk i Sveits rundt. Det gjorde jeg ikke i dag heller, men laget gjorde en fantastisk jobb og kjørte meg fram til en god posisjon mot slutten. Heldigvis klarte jeg å knipe Sagan, for jeg var veldig sliten da jeg krysset streken, sier Alexander Kristoff i tv-intervjuet like etter målgang.
Endelig spurt
Den 165 kilometer lange etappen fra Biel/Bienne til Düdingen var en av nidagersløpets letteste med «bare» fire kategoriserte stigninger. Kristoff sier han var fornøyd med endelig å få en massespurt å bryne seg på.

- Det var en massespurt på papiret i går også, men da var det veldig teknisk mot slutten. Så jeg er veldig fornøyd med at jeg endelig får en seier i Sveits rundt nå, sier Kristoff videre.

Seieren var hans 18. denne sesongen, og det bare etter halvsyklet sesong.

På 2000-tallet er Alessandro Petacchi som har flest seirer i løpet av en og samme sesong. Tallet er 25, et antall den italienske kraftspurteren oppnådde i for snart 10 år siden.

Verdensmester i brudd
Dagens brudd besto av verdensmester Michael Kwiatkowski (Team Etixx- Quick Step), Silvan Dillier (BMC Racing), Daryl Impey (Orica GreenEDGE) og Axel Domont (Ag2r), ledet fortsatt med et drøyt halvminutt med 15 kilometer igjen til mål på sjuende etappen av Sveits rundt.

Da tok blant andre Katjusja ansvar for Kristoff.

Avstanden sank gradvis, og Domont fikk nok mot slutten da Kwiatkowski økte farten i bruddet, som klarte å øke tidsavstanden til rundt tjue sekunder med fem kilometer til mål.

Trioen jobbet godt mot mål, men Katjusja-toget plukket stadig sekunder. Kwiatkowski prøvde til slutt alene, men ble hentet like før Kristoff startet spurten.

Etterpå takket 27-åringen lagkameratene på det russiske laget:

- Laget gjorde et god jobb for å få meg foran. Uten dem hadde jeg ikke klart det. Beina mine var ikke veldig bra, men jeg maktet å holde Sagan unna livet i dag, så jeg er kjempefornøyd.

- Jeg følte jeg hadde ham, men det var langt igjen til streken. Jeg var sliten da jeg endelig nådde målstreken.