UAE vurderer Kristoff i giroen:

Kristoff kan bli bedt om å gjøre som Froome

UAE-laget avventer Giro d’Italia-presentasjonen.

NYE UTFORDRINGER VENTER: 2018-sesongen starter ikke spesielt uvanlig for Alexander Kristoff. Men i mai kan han bli bedt om å gjøre noe han ikke har gjort siden 2012-sesongen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NYE UTFORDRINGER VENTER: 2018-sesongen starter ikke spesielt uvanlig for Alexander Kristoff. Men i mai kan han bli bedt om å gjøre noe han ikke har gjort siden 2012-sesongen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Den 29. november vil neste års Giro d’Italia-rute presenteres i lokalene til TV-stasjonen Rai i Milano.

Der vil representanter fra UAE Team Emirates være til stede, og de vil lete etter etappeavslutninger som kan passe lagets nye spurter, Alexander Kristoff, godt:

- Vi må se ruta først, og det gjør at vi avventer sesongplanleggingen noe. Men det kan være at vi ønsker å sende Alexander Kristoff både til Giro d’Italia og til Tour de France, sier teammanager Carlo Saronni i UAE Team Emirates til procycling.no.

Stavanger-mannen ble koblet til en 2018-opptreden i det italienske treukersrittet av La Gazzetta dello Sport tidligere i høst.

Les også: Ofrer brosteinsåpningen for «arabisk Grand Tour»

Til procycling.no uttalte Kristoff at han ble spurt om sesongplanen før det første utkastet lå klart fra arbeidsgiveren hans med forankring i De forente arabiske emirater.

Den siste tiden har også cyclingnews.com og den britiske avisen The Times satt Chris Froomes navn i forbindelse med giro-tour-dobbelen. Kristoff har dog ikke deltatt i rittet siden 2012, selv om Katusha lekte med tanken på sende ham dit for to år siden.

- Ønsker å være blant sykkelsportens beste lag

I et intervju med procycling.no forteller Saronni, sønn av Giuseppe Saronni som fremdeles er generalmanager i laget, at laget ikke er opptatt av hvor mange ritt eller etapper nordmannen vinner neste år.

- Det er ikke antallet som er viktigst for oss, men kvaliteten på seirene. Vi ønsker at Alexander skal posisjonere seg i toppen av WorldTour-rankingen, og vinne store løp for oss. Vi ønsker å være blant sykkelsportens aller beste lag, og vi ønsker å henge med i toppen av rankingene, sier Saronni junior, som i løpet av en hektisk sommer var delaktig i å hente nordmannen, iren Dan Martin og Fabio Aru.

De tre nyankomne stjernene sammen med Rui Costa, Diego Ulissi, Jhon Darwin Atapuma og Ben Swift (i tillegg til de to øvrige nordmennene, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen) gjør at det tidligere Lampre-mannskapet blir et spennende lag å følge neste år.

Et viktig moment blir å utvikle et godt samarbeid mellom Kristoff og Ben Swift. De to kan ende opp med å samarbeide også i Grand Tours, eller de kan bli tildelt hvert sitt hovedmål i mai og juli måned.

- Vi har alt snakket med de to under en samling i slutten av oktober, og de to har snakket med hverandre. Swift er ikke din typiske hjelper, fordi han også har en god avslutning selv - men vi er sikre på at vi finner kompromisser begge to kan leve med. I Milano-Sanremo kan vi for eksempel stille med delt lederskap mellom de to og Diego Ulissi. Det er bedre å flere alternativer å spille på enn kun det ene. Laget vårt er som en familie, og man skal alltid være innstilt på å hjelpe rytteren som har best sjanser til å hente seieren hjem til slutt, sier Saronni.

Modolo forsvant - ingen plass til Mørkøv

Etter at Kristoff ble signert valgte Sacha Modolo, Marko Kump og Andrea Guardini i tur og orden å forlate laget.

Ikke tilfeldig klargjør den italienske sykkelsjefen.

- Da Kristoff skrev under var det allerede klart at disse rytterne ikke var en del av våre framtidsplaner. Vi ønsket å forsterke oss og vokse som lag, samtidig hadde vi muligheten til å skifte ut en del ryttere. Det handler ikke om de ikke var gode ryttere, men både skader og andre grunner gjorde at de ikke presterte slik vi ønsket innenfor våre rekker. Vi sitter igjen med en kjerne bestående av Kristoff, Simone Consonni, Roberto Ferrari og Swift som våre raskeste ryttere, påpeker han.

- Det er likevel en del som ikke mener Kristoff har et sterkt nok mannskap rundt seg sammenliknet med andre kapteiner i klassikerne. Hvordan vurderer du det?

- Det er ikke enkelt å bygge opp et slagkraftig lag foran klassikerne. Jeg vil i hvert fall si at vi ikke er 100 prosent i mål med dette ennå, men vi skal se hva som blir ledig på markedet neste år, og året deretter. Jeg vil ikke si at vi er skremt når vi ser på hva de andre lagene har å rutte med. Vi har kommende klassikerryttere i Filippo Ganna og Oliviero Troia. Ganna vant U23-utgaven av Paris-Roubaix i fjor, og hadde da Troia med seg som hjelper helt inn i finalen. Vi har også Marco Marcato som har mye rutine fra klassikerne, så jeg mener kjernen i laget vårt er ganske bra.

- Kristoff ville ha med seg Michael Mørkøv, også. Hva skjedde der?

- Det var ikke noe tilbud som lå på bordet, men det var et ønske fordi Kristoff kjente godt til ham fra før av. Vi er ikke et nystartet lag, og det betyr at vi hadde en del ryttere i stallen fra før av. Vår totalvurdering var at vi alt hadde ryttere i laget som kunne løse den samme jobben på en god måte.

«Fantastisk klassikerrytter»

Det første delmålet for Kristoff, på veien mot Milano-Sanremo og de øvrige nordeuropeiske klassikerne, blir å starte sesongen godt under Dubai Tour og Tour of Abu-Dhabi.

Begge rittene arrangeres i hovedsponsorens kjerneområde, og da spesielt Abu-Dhabi som er hovedstad i forente arabiske emiratene.

Faktisk skulle det ikke så mye til for at UAE Team Emirates kunne inntatt rittet med regnbuetrøya med på laget.

- Vi var litt i kontakt med Alexander i forbindelse med VM, og da snakket han om EM-trøya som han ville kjøre med neste år. Vi sa da at det kanskje var en annen trøye vi ville fokusere på, og på deler av det oppløpet så det ut til at han kunne ta den. Men han tapte for Peter Sagan, som er en fantastisk rytter. Jeg tror han rister av seg den skuffelsen relativt kjapt, sier Saronni.

- Hva slags forventninger har dere til ham som UAE-rytter?

- Han er en fantastisk klassikerrytter. Han har også gjort sine saker bra i Tour de France og andre ritt. Vi var på utkikk etter en av de aller beste spurterne. Vi kjenner ham godt fra før av og har fått bra tilbakemeldinger på personligheten hans. Når agenten hans fortalte oss at han helst ville hit, var det ikke så mye å fundere på egentlig. Vi har merket oss brosteinsetappen i Tour de France som kan være en god mulighet for ham, men vi holder også døra oppe for å sende ham til giroen. Dubai, Abu-Dhabi og kanskje Oman vil være en god start for ham. Noen seirer der er det første målet for laget, og så håper vi han er veldig god fra Sanremo og utover, sier Saronni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer