Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff kan sikre seg gult i åpningen av Tour de France

Fire muligheter i første uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Foran sommerens Tour de France terpet Alexander Kristoff med temposykkelen for å være på skuddhold av gul ledertrøye i første del av verdens største sykkelritt.

Det slipper han i år, da prologen er borte og han istedet kan gyve løs på en 188 kilometer lang - og flat - etappe med målgang på Utah Beach i Normandie (kjent fra D-dagen under 2. verdenskrig, vår anm.).

Ved første øyekast ser det ut som sju etapper med vinnersjanser for nordmannen under 2016-versjonen av Tour de France.

Løypa ble tirsdag vist fram ved Palais de Congres i Paris.

Foran årets utgave talte vi for øvrig fem sjanser for Stavanger-mannen.

Mer om det her!

Cavendish har aldri hatt gult Rittarrangør ASO kom tirsdag med nok en invitt for å få en sprinter i ledertrøya under starten av Tour de France.

Det er nok først og fremst Mark Cavendish rittgeneral Christian Prudhomme har i tankene, men den 188 kilometer lange etappen mellom Mont-Saint-Michel og Utah Beach bør også kunne passe Alexander Kristoff.

Dagen etter passer nok avslutningen best for enda mer klatresterke avslutter i Cherbourg-Octeville. Da vil det jo være fristende å peke mot Edvald Boasson Hagen, men med inntoget av Cavendish på laget hans, blir nok det for ønsketekning å regne.
 
Spurt og transport Deretter forventes samlet spurt både i Angers og Limoges, etter det som egentlig er å regne som transportetapper ned mot Pyreneene.

Innen man når foten av den fjellkjeden, venter også en siste duell mellom sprinterne. Den 187 kilometer lange prøvelsen mellom Arpajon-sur-Cère og Montauban har også avslutning på flat mark.

Oppsummert bør det altså være fire muligheter til å kjempe om plassen øverst på podiet i løpet av tourens første uke.

I Pyreneene handler det meste seg om å klamre seg fast og spare krefter for Stavanger-mannen.

Siste test før Paris På veien inn til Alpene, venter det flere muligheter. Den første har målgang i Revel. En tøff bakke mot slutten, gjør at den nok faller på bordet til ryttere som Alejandro Valverde og Peter Sagan.

Den 13. juli venter en klassisk anledning for spurterne mellom Carcassonne og Montpellier.

Kristoffs sjette av sju opplagte muligheter befinner seg i Villars-les-Dombes.

Som vanlig foregår den siste spurtfesten nedover Champs-Elysees. Her vant André Greipel i fjor, mens Kristoff måtte ta til takke med tredjeplass.

28-åringen gikk seiersløs ut sommerens Tour de France, men har tenkt å endre på det neste år. Kristoff har verken sett etappeprofiler eller fulgt med på presentasjonen, så han hadde ingen mulighet til å utbrodere videre rundt løypa overfor procycling.no, tirsdag.

Du finner alle Tour de France-etappene her!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!