Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff klar for brosteinskjemping: - Det kommer til å bli vanskelig

Må unngå uhell på hektisk Tour de France-etappe.

KLAR TIL DYST: Alexander Kristoff går for seier på den actionfylte niendeetappen i Tour de France. Foto: Heiko Junge, NTB/Scanpix.
KLAR TIL DYST: Alexander Kristoff går for seier på den actionfylte niendeetappen i Tour de France. Foto: Heiko Junge, NTB/Scanpix. Vis mer

ARRAS (procycling.no): Søndag venter endelig etappen alle har ventet på under årets Tour de France, da rytterne skal begi seg ut på 15 beryktede brosteinspartier fordelt på 156.5 kilometer mellom Arras og Roubaix.

Feltet kommer til å bli en real krigssone der sammenlagtfavorittene må gjøre sitt ytterste for å unngå å tape tid på en etappe som ikke favoriserer dem, mens klassikerspesialistene og etappejegerne utkjemper en tøff kamp om etappeseieren.

Den niende etappen i årets Tour de France er kanskje også en av etappene med største norske vinnersjanser, da både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kjører for etappeseier for sine respektive lag.

- Jeg er positiv før start. Jeg har tro på at det kan gå hele veien inn, men igjen, det er veldig mange gode brosteinsryttere her. Det blir jo som i klassikerne. Jeg har jo ikke vunnet Paris-Roubaix før heller, så det kommer til å bli vanskelig, sier Kristoff til procycling.no før starten på søndagens etappe.

- Får jeg en punktering, er det fort over og ut

Kristoff har tidligere kjørt et par brosteinsetapper i touren, dog uten å ha lykkes helt. I 2015 følte han seg godt lenge inntil han punkterte ved et kritisk punkt.

- Da følte jeg det var lettere enn i klassikerne, men i 2014 veltet jeg ut før brosteinen hadde startet, og det var helt kaos, så jeg føler jeg må være heldig og i hvert fall unngå uhell, sier Kristoff på spørsmål om hvordan dynamikken er på brosteinsetapper i Tour de France kontra klassikerne, og fortsetter:

- Hvis jeg får en punktering, er det fort over og ut.

Rittutviklingen er vanskelig å spå, men det er ett lag Kristoff tror kommer til å sette sitt preg på etappen.

- Jeg tror jeg kan klare det hvis det blir en mindre gruppe på 20-30 mann, men jeg tror Quick-Step helt klart vil sprenge det og få overtall i en mindre gruppe slik at de kan spille oss ut på slutten. Det blir sikkert å følge dem, men det blir vanskelig hvis Quick-Step sitter der med seks-syv mann og vi sitter der kanskje med en, så sier det seg selv at det kommer til å bli vanskelig.

UAE-laget prioriterer Martin

På UAE Team Emirates deler Alexander Kristoff kapteinsrollen med sammenlagtkandidaten Dan Martin. Iren er på ingen måte en god brosteinsrytter, og trenger hjelp fra laget for å ikke tape for mye tid til rivalene.

- Det er egentlig litt at alle hjelper Dan Martin for å begrense tidstap, mens jeg er litt alene. Men skal han tape minst mulig, må han sitte foran, og da hjelper de meg også.

Kristoff legger til at han tradisjonelt sett ikke liker seg veldig godt på den flate brosteinen, og at det bør passe ham bra med litt mindre brostein nå enn under Tour de France. Imidlertid er det ikke de verste brosteinsstrekningene som skal forseres.

- Jeg kjører egentlig best når alle er litt utmattet, og etappen i dag er jo bare 156 kilometer, og det er bare 22 kilometer på brostein, så det blir ikke så utmattende. Jeg tror folk er litt vel redde for etappen, bedyrer Kristoff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media