Kristoff klar for Paris

Treneren har planen klar for Champs-Élysées.

NÆRE: Alexander Kristoff ble slått av Marcel Kittel i fjor på Champs-Élysées. Tyskeren er ikke med i årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
NÆRE: Alexander Kristoff ble slått av Marcel Kittel i fjor på Champs-Élysées. Tyskeren er ikke med i årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Før starten gikk på den 20. etappen kunne Alexander Kristoff fortelle at han våknet opp med en sår hals og feber.

 -  Jeg må komme meg igjennom i dag. Hvis jeg føler meg dårlig kan det bli tøft. Akkurat nå har jeg kommet meg litt fra i morges, sa nordmannen til TV2 før den 110 kilometer lange etappen til Alpe d'Huez.

Tidsfristen ble ikke noe problem for nordmannen, som kom i mål med en større gruppe 23.57 bak etappevinner Thibaut Pinot.

Kristoffs trener, Stein Ørn, håper sykdommen ikke vil få betydning for 28-åringens sjanser på den avsluttende etappen av Tour de France.

 - Vi får se. Det var en hard, men ganske kort etappe. Nå må han bare prøve å restituere seg og komme seg til i morgen.

 - Største du kan vinne 
Etter to etappeseire i fjorårets tour og en strålende vårsesong, var forventningene til Alexander Kristoff skyhøye foran det franske etapperittet. Ørn er klar på at det er en viktig etappe, etter en Tour de France som foreløpig er uten norske etappeseire.

 - Det har vært et ritt som har hatt utrolig få muligheter for spurterne. Det er morgendagen og de få det har vært til nå, sier Ørn og sammenligner med fjorårets ritt hvor spurterne hadde åtte muligheter til etappetriumfer.

 - Det har vært litt stang ut til nå. Alle resultater er viktige å få med seg. Han har hatt en god sesong, men samtidig ønsker man å gjøre mest mulig ut av det. Målsettingen er å prestere maksimalt i morgen, forteller Kristoffs stefar.

Alexander Kristoff ble nummer to på den samme etappen i fjor, etter en durabelig kamp mot Marcel Kittel. Etappen er svært prestisjefull for spurterne, ifølge Ørn.

 - Det å vinne siste etappe i Tour de France på Champs-Élysées er det største du kan vinne i et etapperitt som spurter. Det er en utfordring alle spurtere ønsker å klare, et mål. Det samme gjelder for Alexander.

 - Åpenbar taktikk 
Kristoff var i fjor sterk på de siste etappene i Tour de France. Ørn er usikker på om nordmannen i år også vil være sterkere enn konkurrentene i den avsluttende delen av rittet.

 - Forutsetningene for å lykkes i år er annerledes enn i fjor. Den siste uken i fjor var mye lettere enn i år.

Da nordmannen måtte se seg slått av Kittel, var nordmannen i sjette posisjon inn den siste svingen. Treneren hans er klar på at han må være bedre plassert om han skal ta seieren på søndag.

 - Det er en ganske åpenbar taktikk og det er å komme i riktig posisjon ut av den siste svingen. Du kan ikke være noe dårligere enn tre-fire, men heller ikke i front. Det vet alle sammen og det er en haug med ryttere som vil plassere seg der.  

 Både André Greipel og Mark Cavendish har mistet sine viktigste opptrekkere på veien til Paris. Ørn er spent på hvordan det vil se ut før spurterne skal i aksjon på de siste hundre meterne.

 - Det er nok en del lag som har mannskap til å kjøre organisert opptrekk, så får vi se hva Katjusja kan klare der.

 - Marco (Haller) har klart seg veldig bra i bakkene, og Jacopo (Guarnieri) er en rutinert rytter som vet hvordan han skal posisjonere seg. Det blir hovedsaklig en posisjonsrolle de vil ha, hvor de skal beskytte Alexander.

Etter 20 tøffe etapper, tror ikke Ørn vi får se noen overraskelser på den avsluttende etappen.

 - Det er det samme det alltid er. Cavendish, Greipel, Degenkolb og Sagan, svarer Ørn på spørsmålet om hvem som blir de tøffeste konkurrentene for eleven hans.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer