BYTTER BEITE: Alexander Kristoff flytter fra BMC til russiske Katjusja.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BYTTER BEITE: Alexander Kristoff flytter fra BMC til russiske Katjusja. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Kristoff klar for russisk sykkellag

Skrev under for Katjusja.

Alexander Kristoff fortsetter proffkarrieren i det russiske sykkellaget Katjusja, der han tror han vil få flere sjanser i spurtene.

Kristoff ikke fikk forlenget avtalen med Thor Hushovds kommende lag BMC. Torsdag meldte procycling.no at 24-åringen fra Stavanger sykler for Katjusja fra neste år.

Laget stilte med et rent russisk mannskap i årets Tour de France og har mange ryttere fra Øst-Europa. Men sterke internasjonale ryttere som spanske Joaquim Rodríguez finnes også på lønningslista til Katjusja.

Denis Galimzijanov regnes som den beste spurteren i laget og vil nok få hovedansvaret for massespurtene også etter Kristoffs ankomst. Begge de fremadstormende spurtspesialistene er født i 1987.

- Jeg må nok hjelpe ham i noen ritt, men vi kommer til å kjøre en del forskjellige løp også, innrømmer Kristoff overfor procycling.no.

- Jeg har skrevet under på en toårsavtale, men jeg kunne få tre år også.

Årets norgesmester i landeveisritt venter barn og vil gjerne se an hvordan han trives i sitt nye lag før en eventuell kontraktsforlengelse. Ifølge Kristoff var det først og fremst mulighetene til å bli satset på i spurtene som avgjorde valget hans.

- Jeg hadde et annet tilbud. Det var ikke en lett avgjørelse, men jeg tror jeg får flere sjanser i spurtene hos Katjusja, sier Kristoff.

(NTB)