PÅ VEI BORT? Alexander Kristoff ser ut til å være på vei bort fra Katusha. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PÅ VEI BORT? Alexander Kristoff ser ut til å være på vei bort fra Katusha. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Alexander Kristoff

– Kristoff klar for UAE

Både VG og TV 2 melder at nordmannen er ferdig i Katusha.

Sagaen rundt framtiden til Alexander Kristoff ser ut til å gå mot slutten.

Etter målgang på søndagens avsluttende etappe i Tour de France, bekreftet Kristoff til både TV 2 og VG at han nå har bestemt seg for hvilket lag han sykler på til neste år.

– Intensjonen er skrevet under, men ikke selve kontrakten, sier Kristoff til VG.

I sykkelsporten er det ikke lov å offentliggjøre overganger før 1. august, og derfor er det ingen som foreløpig kan bekrefte noe offisielt, men både TV 2 og VG melder at UAE Team Emirates nå er neste stopp for nordmannen.

Der vil han i så fall bli lagkamerat med Vegard Stake Laengen, i et lag som nå oppgraderer satsingen sin foran 2018-sesongen.

Det har lenge vært kjent at Kristoff sannsynligvis ville gå til enten UAE, Astana eller bli værende i Katusha.

Gjennom hele Tour de France har kontraktsituasjonen til Kristoff vært et stort tema, spesielt i tråd med at prestasjonene til nordmannen var under det mange hadde forventet. Til slutt ble det én andreplass, og ytterligere fire plasseringer blant de fem beste for Kristoff i rittet.

Ledelsen i Katusha var flere ganger ute med skarp kritikk av nordmannen, som på sin side måtte se at hans trofaste opptrekker Michael Mørkøv overraskende ble vraket fra Tour de France-laget til Katusha.

Kristoff har syklet for Katusha siden 2012, da han kom til laget etter to sesongen i BMC.