Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff knuste Hushovd og de andre

Spurtet til NM-gull etter å ha vært i brudd hele dagen.

NORGESMESTER: Alexander Kristoff kom med i det tidlige bruddet, og den fordelen dro han nytte av. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NORGESMESTER: Alexander Kristoff kom med i det tidlige bruddet, og den fordelen dro han nytte av. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

SKIEN/OSLO (Dagbladet): BMC-proffen Alexander Kristoff er norgesmester i fellesstart etter å ha spurtslått Vegard Stake Laengen fra Joker Merida i ettermiddag.

Et brudd på i overkant av 20 mann kom tidlig unna på fellesstarten i Skien, men flere og flere falt av underveis.

Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen holdt imidlertid koken, og da Thor Hushovd og de andre bak aldri fikk tatt opp jakten skikkelig, ble det snart klart at de to skulle gjøre opp om gullet.

Kristoff fikk nok mer konkurranse på oppløpet enn han hadde ventet av Laengen, men hadde til slutt de kreftene som skulle til for å kaste sykkelen foran rivalen.

- Det var avgjørende å komme med i det bruddet. Stake var sterkere enn meg mot slutten, men jeg vet jeg er raskere enn ham i spurten, så det var bare å henge seg på, sier Kristoff til TV 2.

Dårlig Hushovd-dag Hushovd forsøkte en siste gang på den siste runden, men da han rykket fra resten kom han bare fram til en bronsemedaljeposisjon.

- Hvordan hadde det gått i Tour de France med en slik prestasjon?

- Jeg hadde ikke havnet på noe podium i hvert fall. Det skal jeg love deg, sier den regjerende verdensmesteren til Dagbladet.

Men er formen der den skal være?

- Jeg er i god form, men jeg hadde ingen god dag i dag. Det var litt skuffende. Jeg skulle gjerne hatt bedre bein i dag, svarer Hushovd.

Tempo-fokus Han drar til Nantes i morgen for å legge siste hånd på Tour de France-forberedelsene sammen med resten av laget til Garmin-Cervélo.

- Jeg tar det litt med ro til uka, men det blir en del harde økter på temposykkelen med laget når vi kjører igjennom lagtempoløypa, forteller Hushovd til Dagbladet.
Totalt ble det syklet 195,6 kilometer i norgesmesterskapet, rundt og rundt i en løype på 16,3 kilometer.

Hushovd vant forøvrig distansen i fjor.

SMÅSKUFFET: Thor Hushovd ville ikke si seg fornøyd med bronsemedaljen på dagens NM-fellesstart i Skien.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SMÅSKUFFET: Thor Hushovd ville ikke si seg fornøyd med bronsemedaljen på dagens NM-fellesstart i Skien.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer