UTE AV TOUREN: Den franske spurteren Nacer Bouhanni er ute av Touren, det betyr at Alexander Kristoff får en mann mindre å bryne seg på i spurtene.  Foto: KIM LUDBROOK/EPA
UTE AV TOUREN: Den franske spurteren Nacer Bouhanni er ute av Touren, det betyr at Alexander Kristoff får en mann mindre å bryne seg på i spurtene. Foto: KIM LUDBROOK/EPAVis mer

Kristoff-konkurrent ute av touren

Ute etter en ny dag med stygge velt i Tour de France.

(procycling.no): En av Alexander Kristoffs argeste konkurrenter veltet ut av Tour de France på gårsdagens femte etappe.

Nacer Bouhanni (Cofidis) var i bakken tidlig på etappen, og ble fraktet bort i ambulanse.

Bouhanni har ikke brukket noen bein som følge av velten, men forverret skadene han pådro seg i det franske mesterskapet like før Tour de France.

- Han ble fraktet til sykehus i Arras. Ved første øyekast er det ikke noe alvorlig, men vi håper røntgen vil gi oss en bekreftelse på det. Han har veldig vondt i ribbeinene, lårene og håndleddet, sier Cofidis-sjef Yvon Sanquer til letour.com

Var på vei til å finne godformen

Bouhanni startet sesongen i sitt nye lag Cofidis svakt, men har den siste måneden kjørt inn flere seire, og var på vei mot godformen.

Han tok to etappeseire i Criterium du Dauphine, og vant det belgiske endagsrittet Halle-Ingooigem i juni.

En stygg velt i det franske mesterskapet satte Tour de France i fare, men hardhausen med Mike Tyson som forbilde stilte til start i Tour de France med store smerter.

Nå er eventyret altså slutt allerede etter fem etapper

- Det er en stor skuffelse for laget fordi vi hadde tre etapper foran oss som passet han utmerket. Nå må vi skifte fokus, for vi skal ikke bruke resten av touren på å sørge, fortsetter Sanquer.

Flere velt

Den femte etappen var preget av flere store velt, og det var ikke bare Bouhanni som måtte avslutte Tour de France tidligere enn planlagt.

Jack Bauer (Cannondale-Garmin) måtte bryte som følge av brudd i et fremspring på lårbenet.

Etter etappen kom det frem at Michael Albasini hadde et mindre brudd i den venstre overarmen.

Han blir dermed den tredje rytteren fra Orica GreenEDGE som bryter årets Tour de France. I tillegg så har de Michael Matthews som er hardt kvestet etter en velt på den tredje etappen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!