Kristoff-lagkamerat får ikke delta i OL

Stoppes av tidligere dopingdom.

UTELUKKES: Ilnur Zakarin får ikke delta i de olympiske lekene i Rio. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
UTELUKKES: Ilnur Zakarin får ikke delta i de olympiske lekene i Rio. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) skriver i en pressemelding i dag at de har valgt å utelukke tre russiske syklister fra å delta i de olympiske leker i Rio.

Én av dem er trolig Alexander Kristoffs lagkamerat i Katusha, Ilnur Zakarin. Russeren testet i juli 2009 positivt på det forbudte, anabole steroidet methandrostenolon, og får derfor ikke delta som følge av IOCs utelukkelse av alle utøvere med dopingdom bak seg.

Ifølge sykkelnettstedet cyclingnews.com skal også den kvinnelige landeveissyklisten Olga Zabelinskaya være én av de tre som ikke får delta. Det ble ikke nevnt noen navn i pressemeldingen.

Åpner etterforskning mot tre utøvere

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har den siste tiden vurderte om alle russiske utøvere skal utestenges fra de kommende lekene. Vurderingen kommer på bakgrunn av WADAs (World Anti-Doping Agency) avsløring om systematisk og statlig finansiert doping. Tidligere denne uken kom meldingen om at alle russiske utøvere med en tidligere dopingdom vil utelukkes fra mesterskapet. I tillegg anmodet de hvert enkelt forbund om å vurdere de resterende utøverne, og om de kvalifiserer til å delta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer