TJENER PÅ Å HJELPE KRISTOFF: I sin avtale med Coop har Alexander Kristoff en bonusutbetaling om han vinner VM-gull i høst. Den vil han dele ut til lagkameratene i sin helhet, dersom han ender på toppen av podiet. Her er han avbildet sammen med Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TJENER PÅ Å HJELPE KRISTOFF: I sin avtale med Coop har Alexander Kristoff en bonusutbetaling om han vinner VM-gull i høst. Den vil han dele ut til lagkameratene i sin helhet, dersom han ender på toppen av podiet. Her er han avbildet sammen med Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Kristoff lover bort gullbonus til VM-laget

Vil ha Boasson Hagen som opptrekker, og er beredt til å betale for det.

(procycling.no): Den 27. september håper Alexander Kristoff å krone en fantastisk sesong med å ta den regnbuestripete verdensmestertrøya på overkroppen i Richmond, Virginia.

For å klare det, trenger han hjelp.

Og for å få det som han vil, lover 28-åringen bort hele gullbonusen dagligvarekjeden Coop utbetaler om han biter i gull på mesterskapets siste dag.

- Det kommer til å bli en bonus hvis jeg vinner, bekrefter han overfor procycling.no.

- Man må på en måte kjøpe seg til VM-gull?

- Det er jo bare jeg som vil sitte igjen med noe, så lagkameratene min har egentlig ingen grunn til å hjelpe meg. Det har vært vanlig å gi litt i bonus for et VM-gull. Jeg har en bonus som jeg ønsker å dele med laget.

Uenighet om Hushovds bonus
Kristoff bekrefter at avtalen pålyder et sekssifret beløp, men ønsker ikke si noe mer enn det.

procycling.no kjenner til at avtalen er på 500.000 kroner, noe som altså gir 100.000 per hjelperytter.

Da Thor Hushovd ble verdensmester i Geelong for snart fem år siden, hadde også han lovet bort pengepremier til lydige hjelpere.

• Glad i sykkelnyheter? Følg procycling.no på Facebook!

Den gangen stilte Norge med tre mann til start. Kristoff satt med Hushovd inntil han var nødt til å slippe hovedfeltet på den siste runden.

Det fikk han betalt 50.000 kroner for.

• Les også: Kristoff fikk 50.000 - Edvald fikk ingenting

Boasson Hagen gikk med i et tidligere brudd, og ble snytt for bonusen av Hushovd i etterkant.

- Vil det også gjelde slike regler i Richmond?

- Det kommer litt an på rittutvikling. Går man etter en farlig gruppe, og unnlater å ta føringer, sitter man jo bare dere for å markere. Om man kjører for egne sjanser, vil jo ikke det hjelpe meg til VM-tittelen.
 
Disse vil Kristoff ha med til VM procycling.no skrev tidligere denne uka at Norge får seks mann til start under VM i Richmond.

Kristoff har en klar oppfatning om hvem forbundet bør booke flybilleter til:

- Meg, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Sven Erik.  Og så bør vi ha med to med mye kjørestyrke for å hjelpe til meg å kontrollere feltet: Vegard Breen og Vegard Stake Laengen.

• Les også: Den største norske VM-kvota på seks år

Kristoff vil ha Boasson Hagen og Bystrøm som opptrekkere mot slutten, og vil la Nordhaug kjøre inn farlige brudd mot slutten.

Han mener diskusjonen rundt kapteinsrollen er unødvendig.

- Slik vi to har prestert i år, og med en løype som denne, er det klart at jeg blir kaptein. Hadde det vært hakket hardere, hadde en diskusjon rundt Edvald og meg vært mer reell.

Det forutsetter likevel at Katjusja-rytteren ankommer mesterskapet i form.

- Edvald trenger ikke vente på meg om jeg detter av tidlig, da skal han få min sjanse. Men om ting går som jeg håper, vil jeg spare ham hele veien. Han skal være min sisteopptrekker, og da er han nødt til å være fresh.

Til Hamburg med ambisjoner Søndag sykler Kristoff det første av hans to viktigste oppkjøringsritt foran VM.

I fjor satte han hele verdenseliten på plass under høstklassikeren i Hamburg, ofte kjent som Vattenfall CyClassics.

- Hamburg er uansett et viktig ritt for meg. Jeg har gjort det bra der før, og vil ha et resultat igjen. Den siste bakken er kanskje litt kortere enn den vi møter i VM.

Helga etter venter GP Plouay. Et ritt Boasson Hagen har vunnet tidligere, men ikke Norges antatte VM-kaptein. Han mener løypeprofilen her er det nærmeste man kommer det som venter i VM:

- Den har vært litt for hard for meg tidligere, men vi tok akkurat igjen bruddet der i fjor, og jeg ble topp 10 (Kristoff ble nummer åtte, vår anm.). Jeg føler alltid at jeg har vært ganske nærme der.

- Det høres ut som du er optimistisk med tanke på sjansene til å vinne VM-gull senere i høst?

- Jeg er det. Jeg tror løypa passer meg bra. Det er absolutt en god sjanse til å vinne VM.

PS! Dersom Kristoff går til topps i Richmond, får han ingen gullbonus av Katjusja. Neste år derimot, når VM arrangeres i Qatar, har bonusklausulen nedfelt i 28-åringens nye kontrakt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!