Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kristoff må fullføre Paris-Nice

Syk Alexander Kristoff endte sist på tredje etappe.

SYK: Alexander Kristoff endte sist på 3. etappe i Paris-Nice. FOTO: Tim de Waele.
SYK: Alexander Kristoff endte sist på 3. etappe i Paris-Nice. FOTO: Tim de Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Den tredje etappen i Paris-Nice ble ingen god dag for Alexander Kristoff (UAE), som slet med sykdom og ble hektet av hovedfeltet da finalen dro seg til med 30 kilometer igjen til Châtel-Guyon.

Den lengste etappen i årets «rittet mot solen» ble dermed en blek affære for den regjerende europamesteren. 30-åringen kom inn 18 minutter bak etappevinner Jonathan Hivert (Direct Energie) som siste rytter.

– Jeg føler meg ikke særlig bra. Jeg tror ikke jeg har følt meg dårligere noen gang, sier Alexander Kristoff til TV 2.

– Jeg vet ikke (hva som er galt). Det er ikke noe kraft i pedalene, men jeg vet ikke hvorfor. Jeg føler meg helt jævlig, sier Kristoff.

Klassikerne

procycling.no får bekreftet at Kristoff våknet med feber tirsdag morgen og ikke følte seg bra ved starten i Bourges. Den tidligere Milano-Sanremo og Flandern rundt-vinneren måtte slippe feltet i det kuperte terrenget, og ble observert alene bak feltet da avslutnignen kom i gang med 3. kategorien Côte de Charbonnières på de siste milene.

– Dette blir en tung dag for Alexander. Målet hans er nå å prøve å fullføre dette Paris-Nice, sier Philippe Mauduit, sportsdirektør hos UAE Emirates, til France Televisions.

Kristoff åpnet Paris-Nice med en 62.plass i den krappe finalen på åpningsetappen til Meudon, og fulgte opp med en 7.plass i enda en tøff avslutning på den andre etappen til Vierzon.

Kristoff har to seiere så langt denne sesongen, men får med stor sikkerhet ikke den tredje i Paris-Nice, da kun kuperte etapper gjenstår. Likevel er det viktig for nordmannen å fullføre rittet, som et formbyggende grep inn mot de store klassiker, som braker løs neste søndag med Milano-Sanremo, rittet han vant i 2014.

– Det er ingen etapper igjen for ham, men har trenger disse dagene med ritt for å forberede seg til klassikerne, slår Mauduit fast.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!