Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff må stå over Gent-Wevelgem: - Det er ikke optimalt

Sliter med sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/Procycling.no): Alexander Kristoff starter ikke søndagens Gent-Wevelgem. Nordmannen sliter med sykdom og har fått feber.

- Vi tar ingen sjanser selv om jeg følte meg litt bedre i dag morges. I går følte jeg meg også ganske bra om morgenen, men det ble dårligere utover dagen. Så jeg tar det helt med ro i dag, sier nordmannen til procycling.no

- Jeg hadde feber i går kveld og litt hodepine. Så det har ikke vært helt bra. Min kone hadde noe liknende, men hun ble frisk ganske raskt. Så jeg håper på samme utvikling.

Viktig oppladningsritt kan ryke Etapperittet Driedagse De Panne, som starter tirsdag, er en viktig del av oppladningen til neste søndags Flandern rundt. Kristoff dominerte rittet i fjor og vant sammenlagt etter å ha tatt tre etappeseire. Katjusja-rytteren er usikker på om han rekker å bli frisk til årets utgave av rittet.

- Det blir en lett økt i morgen med noen små intervaller. Så får vi se hvordan jeg føler meg. Jeg håper jeg starter der, forteller han.

Regner med å bli frisk til Flandern Om ei uke går Flandern rundt for 100. gang. I 2015 tok Alexander Kristoff tok sin andre monumentseier da han slo Niki Terpstra i spurten. Nordmannen tar ingen ting for gitt, men regner med å bli frisk til årets utgave.

- Jeg håper jeg får deltatt der. Det er jo ei uke til så vanligvis blir jeg frisk før det, beretter Stavanger-syklisten.

- Kroppen jobbet i høygir Sykdommen kommer på et dårlig tidspunkt for mannen som var fjorårets mestvinnende syklist. Oppladningen til Flandern rundt blir ikke slik han hadde ønsket.

- Det er ikke optimalt. Jeg skulle kjørt skikkelig i E3 Harelbeke og i Gent-Wevelgem, men det ble det ikke noe av. I Harelbeke lå jeg 15-20 slag over det jeg pleier å ha som gjennomsnittspuls, så noe var galt.

- Kroppen jobbet i høygir og neste dag følte jeg meg helt ferdig. På lørdag hadde jeg litt hetetokter. Om jeg ikke blir bedre så blir dette en dårlig klassikersesong for meg.

- Aldri følt meg bedre i Sanremo Til tross for sykdommen mener nordmannen at han har vært i rute før årets klassikersesong.

- Jeg har aldri følt meg bedre i Sanremo, men vi bommet i finalen. Første året jeg har hatt noen luke å tette over Poggio og Cipressa så det føltes bra.

- I Paris-Nice hadde jeg høyere wattverdier enn jeg pleier. Så sånn sett ser det ut til at jeg er der jeg skal være, avslutter nordmannen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart