Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff med brillerefs til Northug: - Jeg får alltid kjeft

Inspirert av hverandre.

IKKE SÅNN: Alexander Kristoff så seg nødt til å rette på Petter Northugs brillevaner. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet
IKKE SÅNN: Alexander Kristoff så seg nødt til å rette på Petter Northugs brillevaner. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): Fredag morgen møttes Alexander Kristoff og Petter Northug på Spinn Sykkelshop i Sandnes sentrum.

De to norske idretssjernene har aldri møttes før, og utvekslet et par ord før de tok fatt på en halvannen times sykkeltur.

Alexander Kristoff som måtte reise hjem fra Tour de France i sommer uten etappeseier, tror Norges skifavoritt kunne ha lykkes hvis han hadde satset på sykkel.

- Personer som har lykkes kunne fort å ha prestert på andre arenaer også, sier Kristoff til Dagbladet.

Etter en liten prat med pressen skiftet de begge før Northug skulle få en sykkel justert inn. Skistjernen kom ut på fullt antrekk, men hadde gjort en blunder. Brillestengene var under hjelmen.

- Jeg får alltid kjeft når jeg har de sånn, lo Kristoff, før han rettet på makkerens feil.

- Stjerne i sykkelsirkuset I scenarioet hvor Northug er syklist, hadde han vært en av Kristoffs argeste konkurenter.

- Han hadde vært en god sprinter. Han har vunnet mange sprinter i skisporten, han hadde vært en stor stjerne i sykkelsirkuset hadde han vunnet like mange der.

 SMILTE OG LO:  Det var god stemning før Alexander Kristoff og Petter Northug tok fatt på sin treningsøkt. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet.
SMILTE OG LO: Det var god stemning før Alexander Kristoff og Petter Northug tok fatt på sin treningsøkt. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet. Vis mer

Petter Northug brukte sykkel en del i treningsarbeidet for fire år siden. Siden har det blitt minimalt med timer på sykkelsetet, for mannen som i går sleit seg opp Lysebotn til en 72. plass.

29-åringen fulgte ivrig med på Tour de France denne sommeren.

- Langrennsporten har utviklet seg i retning av sykkel. Fellesstart har kommet for å bli. Det er det som skaper flest seere i Europa. Det er blitt mer mann mot mann. Mer kriging om posisjoner, akkurat som i sykkel, sier Northug til Dagbladet.

- En inspirasjon Praten mellom de to gikk lett da de satte kursen ut av Sandnes sentrum, i følge med trener Stig Rune Kveen, lillebror Even og Andreas Sandnes Olsen.

- Det er alltid interessant å møte folk som har lykkes. Høre om deres vei. Og vi er av den samme typen, sier Northug, som har vært en inspirasjon for Kristoff.

- Han har vært en inspirasjon. Jeg husker han fra før OL i Torino. Jeg husker han ikke fikk være med, sier Kristoff og møter et lurt blikk fra Northug, før de setter seg på sykkelsetet.

UT PÅ TUR: Alexander Kristoff of Petter Northug trente sammen på sykkel i morges. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet
UT PÅ TUR: Alexander Kristoff of Petter Northug trente sammen på sykkel i morges. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!