KRISTOFF FØRER AN: Elite- og U23-laget til Norge i Richmond. (foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no)
KRISTOFF FØRER AN: Elite- og U23-laget til Norge i Richmond. (foto: Jarle Fredagsvik/procycling.no)Vis mer

Kristoff med fullt fokus på VM

Både Kristoff og landslagssjefen fornøyd med hva de så i VM-løypa.

RICHMOND (procycling.no): - Løypa var fin, den, men jeg er på trening, så jeg kan ikke gjøre intervjuer nå, sier Kristoff til procycling.no under trening i VM-løypa i Richmond.  

Det var Kristoff hadde tid til å si til procycling.nos reporter i Richmond før han forsvant videre etter å ha prøvekjørt løypa 3-4 ganger.
Totalt skulle det norske laget trene sju timer på torsdag.  

Også landslagssjef Stig Kristiansen er fornøyd med løypa etter å ha bevitnet den 16,2 kilometer lange rundløypa, som har to stigninger mot slutten av traséen.

- Det er ikke bakkene sett for seg som står for belastningen, men at de kommer tett etter hverandre. Først er det en 180 graders sving inn mot første stigning der det vil bli posisjonskamp . Det vil nok variere hvor tøft det er fra runde til runde, men sett stort på det er det fem tøffe kilometer og elleve lette kilometer på denne runden, sier Kristiansen til procycling.no.

Sju timer

Landslagssjefen sier han trodde den første bakken skulle være enda hardere og at den siste bakken skulle være noe lettere. Asfalten er heller ikke av forventet «amerikansk standard».

- Asfalten er ikke så «parkett» som Kristoffer Skjerping rapporterte til oss. Guttene her mener dekket var mer medium pluss, og jeg syns det ristet godt selv, sier Kristiansen.  

Mens U23-rytterne nøyde seg med lett trening dagen før fellesstarten, kjørte landslaget på seniornivå nevnte sju timer med litt fartsøkninger underveis.  

- De prøver seg litt fram med ordentlig fart på de forskjellige passasjene, snakker seg i mellom og prøver å få et inntrykk av hvordan dette blir over 260 kilometer.

- Vi hadde en samling i går hvor i en åpen og ærlig prat snakket om de forskjellige scenariene. Nå ser rytterne det med egne øyne, og vi samles igjen i kveld for å konkludere, sier Kristiansen.

Sprudlende Boasson
Edvald Boasson Hagen har vist storform den siste perioden med en solid sammenlagtseier og flere sterke plasseringer i Tour of Britain. Procycling.nos journalist i Richmond sier at Boasson Hagen ser ut til å sprudle på trening, en observasjon som deles av landslagssjefen.

- Edvald er i veldig god form. Det så alle under Tour of Britain. Vi er avhengig av at vi har seks mann som er i så god form som mulig på start.