STERK VÅRSESONG: Alexander Kristoff har hatt en god vårsesong, og kunne i dag innkassere nok en topp ti-plassering.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
STERK VÅRSESONG: Alexander Kristoff har hatt en god vårsesong, og kunne i dag innkassere nok en topp ti-plassering. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Kristoff med ny topp ti-plassering i vårklassiker

Mens Cancellara tok sin andre seier på en uke da han vant Paris - Roubaix i dag.

(Dagbladet): Fabian Cancellara var sterkest i dagens Paris - Roubaix, og tok med det sin andre seier på en uke. Forrige søndag vant han Flandern Rundt, og var favoritt foran dagens ritt.

Han og belgiske Sep Vanmarcke gjorde opp om seieren på oppløpet i velodromen i Roubaix. Der var sveitseren sterkest.

- Det var en fight hele veien. Når jeg har vunnet før har jeg vært alene, og å vinne på oppløpet sånn er fantastisk. Mot slutten vet jeg ikke engang hvordan jeg klarte det. Hodet og beina ville at jeg skulle vinne i dag, sier Cancellara i seiersintervjuet.

Dette er for øvrig sveitserens tredje seier i rittet.

- Lang opptur Alexander Kristoff ble beste nordmann da han kom inn med hovedfeltet og spurtet seg til en niendeplass, 50 sekunder bak Cancellara.

- Det gikk bedre enn jeg hadde håpet på. Når de beste går har jeg ikke sjans, sier Kristoff til TV2 etter rittet.

Kristoff har hatt en god vårsesong med flere plasseringer helt der oppe. I forrige ukes Flandern Rundt ble han nummer fire.

- Det ble ikke like bra i dag som sist, men jeg vet hva jeg er god for. Jeg visste det ville bli tøft i dag. Nå er kroppen egentlig helt ødelagt. Men vårsesongen har vært en lang opptur, og har gått over all forventing.

- Skuffa Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen kom inn med en stor pulje omtrent tre minutter etter Cancellara og Vanmarcke.

Thor Hushovd har hatt litt stang ut i klassikerrittet, som er et av de Hushovd er mest sulten på en seier i, og var tydelig skuffet etter målgang.

VANT: Sveitsiske Fabian Cancellara. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol
VANT: Sveitsiske Fabian Cancellara. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol Vis mer

- Det er alltid skuffende når det ikke lever opp til forventningene. Sånn er det, slik er livet, sier Hushovd til TV2.

Også i dag ble det trøblete for Hushovd med trøbbel med sykkelen og flere punkteringer.

- For å vinne måtte jeg unngå uhell og tydeligvis ha en bedre dag. Det har vært mye motgang det siste året, og det tærer på, sier han.

Tøft Edvald Boasson Hagen så lenge ut til å ha en god dag på jobben, da han var våkent med helt fremme i hovedfeltet. Men da feltet ble delt, var han for langt bak.

- Jeg hadde ikke bein til å prøve å ta igjen forspranget da. Jeg følte at jeg sparte mye krefter, men det var tydeligvis ikke nok, sier han til TV2, og legger til:

- En dag skal jeg stå på pallen i dette rittet.

SPURTET OM SEIER: Sep van Marcke (venstre) og Fabian Cancellara. Foto: REUTERS/Jacky Naegelen
SPURTET OM SEIER: Sep van Marcke (venstre) og Fabian Cancellara. Foto: REUTERS/Jacky Naegelen Vis mer