SEIERSMASKIN:  Alexander Kristoff tok i dag sin 17. seier for sesongen. Her fra Tour des Fjords i mai, hvor han vant de tre første etappene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SEIERSMASKIN: Alexander Kristoff tok i dag sin 17. seier for sesongen. Her fra Tour des Fjords i mai, hvor han vant de tre første etappene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Kristoff med seier nummer 17

Vant tøft endagsritt i Sveits.

(procycling.no): Alexander Kristoff (Katjusja) tok i dag sesongens 17. seier da han vant det kuperte endagsrittet GP du canton d'Argovie.

Rittet er svært tøft med en hard stigning som skulle forseres 15 ganger, men nordmannen viste god klatreform og klarte å bite seg fast i frontgruppen.

- Jeg skjønte at jeg kunne vinne da jeg klarte å henge med over den siste bakken. I spurten hadde jeg god kontroll, sier Kristoff til procycling.no etter målgang.

Nordmannen spurtslo Michael Albasini (Orica-GreenEdge) og Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida) i finalen.

Hjulpet av motvind
Normalt sett burde dette rittet vært litt for hardt for Kristoff.

I fjor ble han kun nummer 50 i samme ritt, men han forklarer at motvinden i bakken førte til at det ble enklere å henge med.

- Det var motvind i bakkene her, så da blir det litt lettere å henge med. Jeg hadde nok ikke hengt med om det gikk så fort som i fjor, sier han.

Likevel ble seiermulighetene hans nesten ødelagt av et angrep fra eget lag.

- Vi hadde mange av klatrerne fra giroen her, så vi hadde tenkt å prøve med de. De gikk til da tre runder gjensto, og da holdt jeg på å dette av, forklarer han.

Forsøket deres var mislykket, og det samlet seg igjen i feltet. Da roet det seg ned, og farten ble noe roligere over bakken de to siste gangene.

- Til syvende og sist var det et smart angrep av oss, for da sluttet de andre å kjøre. I siste runde ble det nesten litt lettere, så da hang jeg bedre med. Da jeg klarte å henge med over toppen kjørte hele laget på flatene inn mot mål, sier han.

Slik gikk det til
Dagens første utbrudd besto av Miguel Angel López (Astana), Christoph Pfingsten (Bora-Argon 18), Martin Mortensen (Cult Energy), Tiziano Dall'Antonia (Androni), Preben Van Hecke (Topsport Vlaandern) og Frederik Backaert (Wanty - Groupe Gobert).

Disse fikk på det meste et forsprang på rundt syv minutter.

Da tre runder gjensto begynte angrepene.

Simon Clarke (Orica-GreenEdge) var blant dem som forsøkte seg, men australieren kom seg ikke unna i motvinden, og etter hvert roet det seg litt i feltet.

På den siste runden angrep hjemmehelten Silvan Dillier (BMC). Sveitseren lå lenge solo foran feltet, men ble til slutt hentet av Katjusja-toget da et par kilometer gjensto.

Dermed ble det noe overraskende en massespurt i det kuperte endagsrittet.

Fornøyd med én etappeseier
Det neste målet for den "uslåelige" nordmannen er World Tour-etapperittet Sveits rundt, som starter på lørdag.

Der vil han ha flere muligheter for etappeseier underveis, men konkurransen er svært tøff med blant andre Mark Cavendish (Etixx-QuickStep) og Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) til start.

- Hvor mange etappeseirer kan du klare i Sveits rundt?

- Jeg er fornøyd om jeg klarer én. I fjor klarte jeg jo ikke å vinne noen, så da må jeg være fornøyd med en etappeseier, avslutter Kristoff overfor procycling.no.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.