Tour de France:

Kristoff med tidenes mulighet etter dramatisk slutt

Alexander Kristoff endte på syvende plass etter et glimrende opptrekk. Søren Wærenskjold deiset i bakken like før målgang.

FARLIG FREMPÅ: Søren Wærenskjold og Alexander Kristoff var nære på å lede norske Uno-X til en historisk seier. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
FARLIG FREMPÅ: Søren Wærenskjold og Alexander Kristoff var nære på å lede norske Uno-X til en historisk seier. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Alexander Kristoff hadde tidenes mulighet til å vinne dagens etappe i Tour de France da det i alt gikk tre velter den siste halvannen kilometeren.

- Denne sjansen må Kristoff utnytte, utbrøt ekspertkommentator Thor Hushovd.

Det så lenge svært lyst ut for Uno-X da Wærenskjold trakk Kristoff opp på glimrende vis. Da det gjenstod noen hundre meter lå Kristoff først, men måtte se seg spurtet forbi av blant annet etappevinneren Jasper Philipsen som har vunnet to dager på rad.

Kristoff endte opp på 7. plass. Wærenskjold smalt i bakken like før målgang.

- Det går bra. Kallenavnet mitt har blitt flodhesten fra Mandal. Jeg tåler en trøkk, sier Wærenskjold til TV 2 like etter målgang.

Den 23 år gamle Tour de France-debutanten til Uno-X var blodig etter velten. Han fortalte at det var en klassisk dum tabbe og at det bare var hans feil.

- Jeg trodde det skulle gjøre mer vondt. Foreløpig gjør det ikke vondt. Jeg følte jeg fikk et mykt fall inntil gjerdet, fortsatte 23-åringen.

Til tross for velten høster Wærenskjold ros fra sportsdirektøren til Uno-X, Kurt Asle Arvesen.

- Søren gjør en helt fantastisk jobb de siste kilometerne, sier han.

Kristoff forteller til TV 2 at det var et komplett kaos de siste kilometerne, og om slitne bein.

- Vi kom litt for framskutt. Vi startet nok spurten litt for tidlig og da hadde jeg ikke helt bein helt inn. Søren kunne kanskje ventet litt. Det var ikke mye sprut igjen, sier Kristoff.

Etter oppløpet ble det diskutert om Uno-X fortsatt skal satse på Kristoff fremfor Wærenskjold.

- Jeg mener Wærenskjold kan kjempe om en topp tre-plassering, sier sykkeleksperten Mads Kaggestad til TV 2.

Arvesen sto ved siden av og svarte kryptiskt.

- Vi får se hvordan skadene er og hva vi gjør til neste sprintetappe, sier Arvesen.

I studio spekulerte også sykkelekspertene Thor Hushovd og Magnus Drivenes om ikke Kristoff heller burde trekke opp for Wærenskjold.

For Alpecin-Deceuninck og belgiske Philipsen ble det triumf for andre dag på rad. Caleb Ewan og Phil Bauhaus endte på henholdsvis 2.- og 3.-plass.

Saken oppdateres!

SAMMENDRAG: Hovedfeltet er samlet etter at to ryttere lå i brudd. Med under fem km igjen gjør Uno-X og de andre lagene seg klare for massespurt.

Første delen av Tour de France 4. etappe gikk svært rolig for seg i feltet. Ekspertkommentator Thor Hushovd meldte at hans egen mor kunne hengt med på tempoet som er i feltet nå.

Da det gjensto 86 km kom dagens første seriøse angrep på hovedfeltet. Franske Benoît Cosnefroy (AG2R Citroen) rykket alene før han ble etterfulgt av franskmannen Anthony Delaplace (Arkéa-Samsic).

Duoen ledet med ett minutt, men hovedfeltet tok igjen utbryterne da det gjenstod 25 km.

Med 93 km igjen var dagens eneste innlagte spurt. Norske Kristoff spurtet halvhjertet til en 9. plass og ble tildelt sju spurtpoeng.

Gårsdagens etappevinner, Jasper Philipsen, vant spurten og tok ytterligere 20 poeng i håp om å kapre den grønne spurttrøya etter dagens etappe.

Uno-X hadde sin beste rytter på gårsdagens etappe var Alexander Kristoff som endte på en 14. plass. Søren Wærenskjold sier i et intervju med TV 2 før etappestart at han ønsker revansj.

- Jeg føler meg bra og er klar for revansj. Det er aldri lett å gjøre det bra i en Tour de France-spurt, men vi ønsker å gjøre det bedre enn i går, sier nordmannen.

Tour de France-direktør Christian Prudhomme skriver i sin kommentar at vinneren av dagens etappe vil få en helt spesiell opplevelse med tanke på den unike målgangen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer