Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff misset bak suveren Greipel

Mislykket finale for Katusha-rytteren i Paris-Nice.

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): André Greipel (Lotto Soudal) spurtet inn til seier på Paris-Nice sin femte etappe, en 199.5 kilometer lang dragning sørover fra Quincié-en-Beaujolais til Bourg-de-Péage.

Den tyske veteranen tok sesongens første WorldTour-seier foran Arnaud Démare (FDJ) og Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo).

Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) sitter ikke langt nok fremme til å kjempe om seier, når en betydelig utforkjøring innenfor siste kilometer sørget for en rask og forrykende finale.

– Det var motvind og lett å sitte på hjul, og derfor ikke mulig å strekke det ut. Vi kommer rett og slett ikke frem og klarer ikke å holde posisjonen i vinden. Jeg prøvde å komme meg frem, men mislykkes, sier Kristoff til TV2 like etter en skuffende 17.plass.

– Det er surt. Jeg visste at denne finalen passet meg bra. Men jeg følte meg ikke så altfor bra. Så det var ikke bare posisjoneringen som sviktet. Jeg hadde ikke helt beina og hadde kanskje ikke vunnet uansett, sier Kristoff etter det som var siste spurtsjanse før den store vårklassikeren Milano-Sanremo

– Jeg har en andre og tredjeplass og kjørt bra sånn sett. Det er ikke dårlig, men skulle gjerne hatt en seier.

Inn mot de tre siste, mer kuperte etappene leder Julian Alaphilippe (Quick-Step) sammenlagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media