Kristoff misset i spurten

Bennett tok seieren på den andre etappen av Arctic Race.

SEIER: Sam Bennett var den raskeste på oppløpet i Setermoen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SEIER: Sam Bennett var den raskeste på oppløpet i Setermoen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Etter Alexander Kristoffs maktdemonstrasjon på de siste hundre meterne i Harstad, var nordmannen den store favoritten til å vinne den andre etappen. 

For til tross for fem kategoriserte stigninger, var det aldri tvil om at det skulle bli massespurt i Setermoen.

Men det ble ingen norsk seier i spurtoppgjøret inne på militærleiren.

Bora-Argon 18 tok intiativet for Sam Bennett på de siste kilometerne og iren kvitterte med å vinne den andre etappen. foran Federico Zurlo. Kristoff beholdt imidlertid sammenlagtledelsen med sin tredjeplass og bonussekundet han tok på en innlagt spurt tidligere på etappen.

 - Jeg ble stoppet med 250 (meter) igjen. Marco stoppet plutselig rett foran meg, så da måtte jeg også stoppe. Jeg kom forbi etter hvert, men det var litt sent, sier Kristoff til TV2.

Nordmannen var ikke overrasket over at det var Bennett som viste seg frem, etter at nordmannen fikk en for dårlig utgangsposisjon.

 - Han er en rask herremann, og han har vunnet mye før i år. Det var en bra spurt av han, sier Kristoff, som også bemerker at ledertrøya han fikk før etappen var i største laget. 

Halvt tonn med laks
Krister Hagen (Coop-Øster Hus), Carl Fredrik Hagen (Sparenbanken Sør), Torstein Træen (Ringeriks-Kraft), Jean Marc Bideau (Bretagne-Séché), Sindre Eid Hermansen (fixIT.no) og Maxat Ayazbayev (Astana) utgjorde dagens brudd.

På den siste av dagens kategoriserte stigninger opp til Lavangseidet var det i tillegg til klatrepoeng, hele 500 kilo med laks i potten til førstemann. 

Franskmannen Bideau var den av de seks som sikret seg den gjeve premien. Bretagne-syklisten var også den av bruddrytterne som holdt lengst unna for hovedfeltet. Det IAM-anførte feltet tok igjen Bideau med 15 kilometer til mål.

Sondre Holst Enger og Oscar Landa rundet av topp-ti, med niende- og tiendeplass.

August Jensen sikret seg også ledelsen i klatrekonkurransen, etter å ha vært først over de to første stigningene. Coop-Øster Hus ligger likt med lagkamerat Krister Hagen i kampen om klatretrøya.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.