PROLOGTEST: Alexander Kristoff viste på prologen i Sveits rundt at han har noe å fare med på Tour de Frances første dag. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
PROLOGTEST: Alexander Kristoff viste på prologen i Sveits rundt at han har noe å fare med på Tour de Frances første dag. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Kristoff nådde ikke opp i prologtest

Nederlandsk jubel i Sveits rundt.

(procycling.no): Lørdagens prolog i Sveits rundt var en nyttig test for Alexander Kristoff med tanke på Tour de Frances åpning.

Nordmannen har økt fokuset på temposykling, blant annet for å kjempe om en fremskutt plassering på tourens første dag.

Men 28-åringen måtte se seg slått på lørdagens kamp mot klokka. Kristoff endte 16 sekunder bak etappevinner Tom Dumoulin (Giant-Alpecin).

- Denne seieren betyr mye for meg. Jeg har vært på samling i høyden i tre uker og var spent på formen. Følelsen var ikke perfekt, men jeg var rask likevel. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Dumoulin i seiersintervjuet med SRF Sport.

Det var en klart bedre prolog for nordmannen enn den han gjennomførte i fjor. Da endte han godt utenfor topp 100 i samme ritts prolog, som dog var fire kilometer lenger enn lørdagens kraftprøve.

Vegard Breen (Lotto Soudal) var hakket bedre på prologen og endte på 37.-plass, et snaut sekund foran Kristoff. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) endte på 141. plass.

Om Cancellara: - Et lite mirakel! Sveitserne så lenge ut til å få en drømmestart. Matthias Brändle, for det sveitsiske laget IAM Cycling, satt to timer i lederstolen før Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) tok teten. Det løftet bare stemninga i Risch-Rotkreuz til nye høyder.

Cancellara var lenge usikker grunnet sykdom, men han viste at det er lite galt med prologformen.

- Det er et lite mirakel! Han har gått flere dager på antibiotika, men her viser han hvilken rytter han er, utbryter SRF-kommentatorene.

Men kort tid etter snøt Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) dem for festen. Nederlenderen vant etappen, nesten halvannet sekund foran Cancellara.

Flere muligheter for Kristoff Brändle fulgte på tredjeplass foran Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) på fjerdeplass.

På menyen til nidagersrittet venter flere kuperte etapper. Den eneste åpenbare muligheten for en stor massespurt er torsdagens sjette etappe. Men flere av etappene som blir beskrevet som småkuperte kan passe den norske seiersmaskinen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.