Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France:

Kristoff nær etappeseier. Hushovd: - Ekstremt god spurt av Alex

Sagan snøt Kristoff på målstreken.

<b>SVÆRT NÆR:</b> Alexander Kristoff var nær, men måtte igjen se seg slått av Peter Sagan. FOTO: REUTERS/Stephane Mahe
SVÆRT NÆR: Alexander Kristoff var nær, men måtte igjen se seg slått av Peter Sagan. FOTO: REUTERS/Stephane Mahe Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff hadde en stor mulighet til etappeseier på den 13. etappen og kom svært nær, men måtte se seg slått av Peter Sagan på de aller siste meterne i Valence.

- Jeg er skuffet. Jeg måtte jo overmannen min igjen, det er Sagan som er der igjen. Man må bare bøye seg i støvet. Jeg føler nesten jeg vinner når jeg kommer på andreplass, for han er hakket for god. Jeg følte jeg gjorde bra ritt, men jeg klarte ikke å ta han på slutten. Jeg hadde en god spurt, men jeg var ikke rask nok, sa Kristoff til TV 2 etter rittet.

Med spurtere som Marcel Kittel, Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria og André Greipel ute av rittet, åpner det seg imidlertid nye muligheter for Kristoff fremover, men er kanskje avhengig av en dårlig spurt fra Sagan, som nå står med tre etappeseire i årets Tour.

- Hvis han kan gjøre en liten feil så er jeg der på toppen, men igjen: han er god.

(artikkelen fortsetter under resultatene)

- Ekstremt god spurt

Kristoff gjorde en god jobb med å komme seg i posisjon og kunne spurte ut i vinden fra Arnaud Démares hjul. Nordmannen tok ledelsen på de siste hundre meterne, men Sagan kom opp på siden av han mot slutten og presset sykkelen frem mot streken.

Innsatsen på de siste meterne var nok til å snyte nordmannen for sin første etappeseier i touren siden 2014. Avslutningen minnet mye om spurten fra VM i Bergen i fjor, hvor Sagan også sikret seieren på de siste meterne.

TV 2s sykkelekspert, Thor Hushovd, var klar på at Kristoff gjorde så godt som alt riktig, men møtte sin overmann på dagens etappe.

- Det her var en ekstremt god spurt av Alex. I dag skal han virkelig ha for å prøve. Du så han var der hele dagen, han kjørte offensivt, klarte å posisjonere seg på det beste hjulet. Igjen så må han hamle opp med Peter Sagan som er verdens beste syklist per dags dato. Det var som han sa i intervjuet, han kan egentlig ikke gjøre så mye annet.

Fantastiske Sagan

Etter tre brutale etapper i Alpene, som sendte hjem flere av tourens beste spurterne, var det en langt enklere etappe mellom Bourg d'Oisains og Valence som ventet rytterne fredag.

Mange hadde ventet at etappen skulle være en for brudd, men Groupama-FDJ kontrollerte med jernhånd. Til slutt fikk fire ryttere gå avgårde.

Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Michael Schär (BMC), Tom Scully (EF Education First) og Dimitri Claeys (Cofidis) prøvde, men det franske laget gav de aldri en sjanse og holdt avstanden bare på noen minutter. Til slutt var sveitseren Schär den eneste igjen foran og forsøkte å presse feltet, men var til slutt sjanseløs.

Trek-Segafredo var mest toneangivende i det man nærmet seg Valence, men da Groupama-FDJ igjen tok fronten var det ingen som klarte å matche opptrekket deres. Alexander Kristoff plasserte seg på deres hovedspurter Arnaud Démares hjul og var i drømmeposisjon da franskmannens siste opptrekker var ferdig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NY SEIER: Peter Sagan fortsetter å dominere i Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
NY SEIER: Peter Sagan fortsetter å dominere i Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer

UAE Team Emirates-rytteren girte umiddelbart om og gikk opp på siden av Démare, men på hjulet lå formidable Peter Sagan, som kom opp på siden av Kristoff.

Trioen lå nærmest helt likt et lite stykke, men på de siste meterne slo Sagan om og da han strekte sykkelen frem var det ingen tvil om hvem som var først. BORA-hansgrohe tar dermed tourens tredje etappeseier, totalt nummer elleve i karrieren. Kristoff måtte dermed ta til takke med en svært sur andreplass.

- Det er fantastisk. Det var en flat etappe, hvor alle kunne restituere litt i feltet og jeg tror alle er glad for at vi hadde en litt roligere etappe. Jeg er veldig glad for å vinne i dag. Det er veldig fint for meg og takk til lagkameratene, de gjorde igjen en fantastisk jobb, sa Sagan i seiersintervjuet.

Med nok en etappeseier fortsetter slovaken å vise sin dominans i poengkonkurransen og trenger nå bare komme seg til Paris, for å sikre trøyen. Han leder med 398 poeng, mot Alexander Kristoffs 170 poeng på andreplass. Det vil være Sagans sjette seier i poengkonkurransen, og han vil dermed tangere Erik Zabels rekord på seks grønne trøyer.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!