NÆRE PÅ: Alexander Kristoff bet seg fast i hovedfeltet, men endte opp med å åpne spurten for tidlig under Gent-Wevelgem, søndag.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NÆRE PÅ: Alexander Kristoff bet seg fast i hovedfeltet, men endte opp med å åpne spurten for tidlig under Gent-Wevelgem, søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Kristoff nær ny klassikertriumf

26-åringen stivnet på oppløpet.

(procycling.no): WorldTour-rittet Gent-Wevelgem ender ofte i massespurt — og den historien gjentok seg søndag.

Dermed ble det en nervepirrende avslutning med Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff med i hovedfeltet.
 
Favorittgruppen kjørte inn Stijn Devolder, Silvan Dillier og Andrey Amador — som kjempet helt fram til den siste kilometeren med å holde unna.  

Kristoff og Hushovd hadde da manøvrert seg helt fremst i hovedfeltet.  

Tok for mye vind
Katjusja-rytteren åpnet spurten tidlig, men ble liggende ute i vinden og sloknet hen før man kom til de avgjørende meterne.

Ut til høyre angrep Peter Sagan, men heller ikke han hadde nok krefter igjen. Tyske John Degenkolb gjorde den best timede avslutningen og presset sykkelhjulet foran Arnaud Demare over målstreken.  

25-åringen fikk dermed en strålende revansje etter at han punkterte foran den siste bakken i Milano-Sanremo forrige helg.  

- Det var en utrolig følelse, fortalte tyskeren til belgisk TV etter triumfen.  

- For meg er dette det neste steget, selv om jeg allerede har vunnet et WorldTour-ritt i Hamburg. Gent-Wevelgem er en av de virkelig store klassikerne, fortalte Degenkolb.  

Sterk kjøring av Hushovd
Hushovd ble best av de norske på 9.-plass. Sørlendingen så meget sterk ut underveis, men den siste passeringen av Kemmelberg satte også sitt preg på den norske veteranen.

Oppover bakken måtte også Boasson Hagen og Kristoff slippe, men begge to kjørte seg opp til hovedfeltet igjen før avgjørelsen skulle falle.

- Da det først sa stopp, sa det helt stopp. Jeg følte sykkelen sto stille og jeg klarte ikke en gang stå oppreist, sier Kristoff til procycling.no.

PS! Både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen har tidligere gått til topps i Gent-Wevelgem. Neste søndag får nordmennene en ny sjanse til klassikerseier under Flandern rundt.