Kristoff nær seier i GP Plouay

Men bruddet holdt akkurat unna.

 STERK SPURT:  Alexander Kristoff var overlegen i spurten i hovedfeltet, men bruddet holdt akkurat unna. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STERK SPURT: Alexander Kristoff var overlegen i spurten i hovedfeltet, men bruddet holdt akkurat unna. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff (Katjusja) var nære, men klarte ikke å ta seieren i World Tour-rittet GP Plouay i dag.

Nordmannen vant spurten i hovedfeltet, men et stort brudd holdt så vidt unna til mål. Dermed ble det en åttendeplass for 27-åringen.

Seieren gikk til franskmannen Sylvain Chavanel (IAM Cycling), som spurtslo bruddkameratene sine i en seig spurt.

- Dette var en stor seier for meg, sier den offensive 35-åringen i et intervju vist på Eurosport. 

Nordhaug på offensiven
Da 35 kilometer gjensto angrep Michal Kwiatkowski (Omega Pharma - Quick Step). Flere ryttere kjørte seg opp til den talentfulle polakken, inklusiv norske Lars Petter Nordhaug (Belkin).

Dermed dannet de et farlig utbrudd, sammen med Kristijan Durasek (Lampre-Merida), Ben Hermans (BMC), Tim Wellens (Lotto-Belisol) Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo) og Angelo Tulik (Europcar).

Utbryterne oppnådde raskt en luke på over 40 sekunder, og i hovedfeltet var det Kristoffs Katjusja som måtte ta ansvaret.

I gruppen bak var det flere som forsøkte å støte seg opp, deriblant Edvald Boasson Hagen (Team Sky). Rudsbygdingen, som vant rittet i 2012, brukte nok unødvendig mye krefter på manøveren og klarte aldri å komme seg opp til bruddet.

Stoppet opp
Gruppen foran angrep hverandre flere ganger da de nærmet seg finalen, og stoppet etter hvert opp og begynte å se på hverandre.

Dermed tapte de store deler av forspranget de hadde bygget opp til hovedfeltet.

Nordhaug viste god VM-form da han angrep fra bruddet i den siste bakken. Wellens var den nærmeste til å følge nordmannen, men klarte aldri å tette luken til den formsterke 30-åringen.

På toppen av den siste stigningen hadde Nordhaug et par sekunders ledelse til feltet, men ble hentet like etterpå og måtte kaste inn håndkleet.

En ny gruppe gikk i motangrep etter Belkin-rytteren ble hentet, anført av Cyril Gautier (Europcar). Disse fikk kjapt en stor luke til feltet, hvor Katjusja fortsatt var det eneste laget som tok ansvar.

Men det russiske laget klarte aldri å hente inn utbryterne, og dermed kunne Chavanel juble for en velfortjent seier etter en tung sesong.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.