Kristoff nær seier i GP Plouay

Men bruddet holdt akkurat unna.

STERK SPURT:  Alexander Kristoff var overlegen i spurten i hovedfeltet, men bruddet holdt akkurat unna. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STERK SPURT: Alexander Kristoff var overlegen i spurten i hovedfeltet, men bruddet holdt akkurat unna. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Alexander Kristoff (Katjusja) var nære, men klarte ikke å ta seieren i World Tour-rittet GP Plouay i dag.

Nordmannen vant spurten i hovedfeltet, men et stort brudd holdt så vidt unna til mål. Dermed ble det en åttendeplass for 27-åringen.

Seieren gikk til franskmannen Sylvain Chavanel (IAM Cycling), som spurtslo bruddkameratene sine i en seig spurt.

- Dette var en stor seier for meg, sier den offensive 35-åringen i et intervju vist på Eurosport. 

Nordhaug på offensivenDa 35 kilometer gjensto angrep Michal Kwiatkowski (Omega Pharma - Quick Step). Flere ryttere kjørte seg opp til den talentfulle polakken, inklusiv norske Lars Petter Nordhaug (Belkin).

Dermed dannet de et farlig utbrudd, sammen med Kristijan Durasek (Lampre-Merida), Ben Hermans (BMC), Tim Wellens (Lotto-Belisol) Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo) og Angelo Tulik (Europcar).

Utbryterne oppnådde raskt en luke på over 40 sekunder, og i hovedfeltet var det Kristoffs Katjusja som måtte ta ansvaret.

I gruppen bak var det flere som forsøkte å støte seg opp, deriblant Edvald Boasson Hagen (Team Sky). Rudsbygdingen, som vant rittet i 2012, brukte nok unødvendig mye krefter på manøveren og klarte aldri å komme seg opp til bruddet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer