SKRIVER UNDER I VÅR? Katjusja fortsetter satsingen også neste år. Det åpner for en forlengelse av samarbeidet med Alexander Kristoff. Foto: Lionel Bonaventure /Afp / NTB scanpix
SKRIVER UNDER I VÅR? Katjusja fortsetter satsingen også neste år. Det åpner for en forlengelse av samarbeidet med Alexander Kristoff. Foto: Lionel Bonaventure /Afp / NTB scanpixVis mer

Kristoff nærmer seg ny kontrakt

Mener en forlengelse før sommeren er sannsynlig.

(procycling.no): Kontrakten Alexander Kristoff har med Katjusja løper ut ved utgangen av året. En rekke andre storlag er på jakt etter den norske sykkelstjernens underskrift, og vil gjerne lokke 27-åringen bort fra den nåværede arbeidsgiveren.

Selv om han lenge har sagt at han foretrekker å bli værende i Katjusja, er det ikke blitt inngått en ny avtale ennå. Det ble det heller ikke gjort under møtet med lageieren Igor Makarov og den øvrige lagledelsen søndag kveld.

- Kontrakt er foreløpig ikke i boks, skriver Kristoff i en SMS til procycling.no.

Likevel ser han for seg at dette kommer til å gå i orden i løpet av de nærmeste månedene.

- Sannsynligvis har jeg ny kontrakt før sommeren i hvert fall, fortsetter Kristoff.

Veldig mye taler dermed for at Stavanger-syklisten blir værende hos samme arbeidsgiver. Eventuelle avtaler med andre lag er nemlig ikke tillatt før til høsten.

Endrer struktur
Et annet tema på søndagens møte var Katjusjas framtid som sykkellag. Storlagets dager som et russiskdominert prosjekt er talte. Satsingen på verdenstouren skal likevel fortsettes, men nå med et mer internasjonalt preg og med kommersielle sponsorer.

Til nå har Katjusja i hovedsak vært et reint russisk lag.

Forretningsmannen Makarov er både sykkelpresident i Russland og toppsjefen til Katjusjas hovedsponsor, gassgiganten Itera. I tillegg er han mannen bak det såkalte Russiske globale sykkelprosjektet (RGCP).

Sykkelprosjektet består foruten Katjusja av prokontilaget RusVelo, kontinentallaget Itera-Katjusja og diverse rekrutteringslag.

Men i fortsettelsen skal det altså åpnes for at flere utenlandske aktører kan bidra på sponsorsiden for det russiske sykkelflaggskipet.

Kristoffs trener, Stein Ørn, forteller at mange av de samme personene skal fortsette å jobbe rundt laget. Det er viktig for Team Kristoff, og veier tungt i vurderingen når det forhandles om ny kontrakt.

- Katjusja fortsetter som lag og skal være med på WorldTour også neste år. Det han hende strukturene rundt blir litt annerledes. Kjernen med de som jobber rundt laget blir den samme, sier Ørn til trener til procycling.no.

- Gull verdt
- Alexander er sterkt ønsket. Katjusja vil vedlig gjerne at han fortsetter. Etter hvert har også laget blitt mer innkjørt. Sportslig sett er dette gull verdt. Alexander har en posisjon som gjør at det sportslige blir bygd opp rundt ham, påpeker treneren.

Kristoff-leiren har også tidligere vært tydelig på at 27-åringen helst vil fortsette på det samme laget også etter 2015. Likevel er det også blitt meldt at den norske sykkelstjernen vil høre på hva andre lag kan tilby i løpet av våren.

- Sportslig blir det stadig bedre i Katjusja. Hvis Alexander skal skifte arbeidsgiver, blir det mye jobb. Det må bygges opp et nytt lag rundt ham, i tillegg til at det må jobbes ned nye sportsdirektører.

- Et lagbytte vil bli en utfordring. Vi har ikke direkte kontakt med andre lag, men det er naturlig at han ser seg litt rundt omkring og hører hva de kan tilby, mener Stein Ørn.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!