Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Philippe Gilbert vant Paris-Roubaix

Kristoff-nedtur i Paris-Roubaix

Alexander Kristoff var igjen uheldig i sykkelrittet Paris – Roubaix og punkterte tre ganger. Den norske favoritten var sjanseløs da Philippe Gilbert vant.

FIKK DET TØFT: Alexander Kristoff, her i Gent-Wevelgem forrige helg. Foto: DIRK WAEM / BELGA / AFP
FIKK DET TØFT: Alexander Kristoff, her i Gent-Wevelgem forrige helg. Foto: DIRK WAEM / BELGA / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristoff var blant de største favorittene til det berømte endagsrittet i Nord-Frankrike, men med tre punkteringer ble «Helvete i nord» nok en gang for tungt for 31-åringen.

Quick Step-rytter Gilbert vant foran Nils Politt (Katusha) på 2.-plass, mens Yves Lampaert (Quick Step) ble treer.

Seieren var belgierens første i rittet. Han mangler nå kun seier i Milano – Sanremo for å ha vunnet alle fem monumentene i sykling.

UAE-rytter Kristoff har hatt en sterk vårsesong med seier i Gent-Wevelgem og 3.-plass i Flandern Rundt, der han var raskest i massespurten. Med det til grunn var han ventet å kjempe om seieren søndag, men det var relativt tidlig klart at Kristoff ikke hadde dagen.

Uheldig Kristoff

Etter om lag to timers sykling punkterte Kristoff, men han fikk nokså raskt kontakt med hovedfeltet igjen. Snaue halvtimen senere ble det igjen meldt om ny Kristoff-punktering, og fra da av ble han liggende bak teten.

Gruppen falt lenger og lenger bak, mens Edvald Boasson Hagen hang med. Dog fikk også Dimension Data-rytteren trøbbel og falt av mot slutten av rittet, og det lå ikke an til noen norsk suksess.

I front kjørte Gilbert, Politt, Lampaert, Peter Sagan (Bora), Sep Vanmarcke (Education First) og Wout Van Aert (Jumbo-Visma).

De seks rykket hverandre flere ganger, og ti kilometer før mål hadde Politt og Gilbert skaffet seg en luke på over 20 sekunder.

De fortsatte å kjøre på og inne på velodromen var Gilbert sterkest og tok hjem seieren.

Sju norske

Kristoff har tidligere trøblet fælt i Paris – Roubaix og har krasjet, punktert og hatt en rekke problemer i rittet han har syklet ti ganger. Hans beste plassering er 9.-plassen fra 2013.

Hele sju nordmenn stilte til start søndag. I tillegg til Kristoff og Boasson Hagen, syklet Kristoffer Halvorsen (Sky), Daniel Hoelgaard (FDJ), Rasmus Fossum Tiller (Dimension Data), Sven Erik Bystrøm (UAE) og Vegard Stake Laengen (UAE).

Ingen nordmann har vunnet Paris – Roubaix siden det ble arrangert for første gang i 1896. Thor Hushovd har gjort det best med en 2.- og 3.-plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!