Kristoff nok en gang rammet av uhell

Opptrekkeren mistet kjedet.

IKKE DENNE GANG: Etter fjorårets tour-suksess, ble det et noe skuffende ritt for Alexander Kristoff i år. Her fra den femte etappen. Foto: EPA/YOAN VALAT
IKKE DENNE GANG: Etter fjorårets tour-suksess, ble det et noe skuffende ritt for Alexander Kristoff i år. Her fra den femte etappen. Foto: EPA/YOAN VALAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS/OSLO (procycling.no): Alexander Kristoff skulle slå tilbake på Champs-Élysées etter en Tour de France uten norske etappeseire.

Inn på oppløpet virket det også som Katjusja-syklisten hadde store muligheter til å ta den gjeve etappeseieren på avslutningsetappen av Tour de France.

 - Vi var litt uheldige i dag også. Jacopo (Guarnieri, Kristoffs opptrekker) mistet kjedet med 500 meter igjen, sier nordmannen til det norske pressekorpset etter målgang.

Avslutningen er kjent for å være en spurt hvor man er avhengig av å være blant de første rundt den siste svingen.

 - Det er en ganske åpenbar taktikk og det er å komme i riktig posisjon ut av den siste svingen. Du kan ikke være dårligere enn tre-fire, men heller ikke i front. Det vet alle sammen og det er en haug med ryttere som vil plassere seg der, sa Kristoffs trener, Stein Ørn til procycling.no i går. 

Noe som også var planen for Kristoff da Marco Haller og Guarnieri loset nordmannen fram på den siste kilometeren.

 - Vi klarte planen, men vi mistet for mye fart inn i svingen. 

Måtte gå tidlig
Kristoff måtte som et resultat av Guarnieris trøbbel starte spurten tidlig.

 - Jeg følte jeg måtte gå til da, for da begynte farten å gå ned. Jeg følte jeg hadde god fart, men Greipel var mye raskere. Jeg måtte ha hatt høyere utgangsfart hvis jeg skulle hatt en sjanse.

Nordmannen har slitt med sykdom de siste dagene og er klar på at han ikke følte seg bra under søndagens etappe. 

André Greipel og Bryan Coquard, som ble nummer én og to, var i åttende og niende posisjon rundt den siste svingen. Kristoff tror de kan takke Guarnieris kjedeproblemer for at de likevel klarte å komme seg forbi nordmannen.

 - Normalt sett er det altfor langt bak, de burde egentlig ikke hatt en sjanse. På grunn av at vi mistet kjedet, så mistet vi en del og da ble det mulig for de som var langt bak, mener 28-åringen.

Nordmannen tror Guarnieri ville holdt lengre om han ikke hadde fått problemer.

 - Det ødela litt, ellers kunne han kanskje holdt lengre på oppløpet, for han måtte akselerere en gang til.

 - Men sånn er brostein, det humper fælt, da er det fort at kjedet hopper av, sier Kristoff.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer