NÆRE: Alexander Kristoff ledet lenge, men måtte se seg slått av en raskere Sam Bennett. Foto: Tim De Waele.
NÆRE: Alexander Kristoff ledet lenge, men måtte se seg slått av en raskere Sam Bennett. Foto: Tim De Waele.Vis mer

Kristoff nummer to i Paris-Nice

Ire overmannet Katusha-Alpecin-rytteren på de siste meterne. 

(procycling.no): Alexander Kristoff ble nummer to på den tredje etappen av Paris-Nice. Han ledet lenge, men irske Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) var suveren på de siste 100 meterne.

- Det var surt, det var ikke helt perfekt for meg med 500 meter igjen, da jeg måtte bremse. Jeg fikk god hjelp av laget, men ble skvist, sa Alexander Kristoff til TV2 etter etappen.

John Degenkolb (Trek-Segafredo) tok tredjeplassen, mens Marcel Kittel (Quick-Step) ble nummer fire.

Dette var Sam Bennetts første seier på WorldTour-nivå. 26-åringen vant den andre etappen i Arctic Race i 2015, da han var raskest i spurten på etappen til Setermoen.

- Jeg gikk inn i dette rittet med stor selvtillit. Jeg har følt at beina er gode og at jeg er i bra form, sa han i seiersintervjuet etter rittet.

- Jeg trodde jeg kunne klare en topplassering i dag, men jeg visste ikke om det ville holde til seier eller en topp 5-plassering. Guttene gjorde en fantastisk innsats for meg, og plasserte meg i en god posisjon. Jeg kan ikke få takket dem nok, fortsatte han.

Kristoff hindret på slutten

Alexander Kristoff lå i en veldig god posisjon ved kilometersmerket, men hadde bare Michael Mørkøv foran seg. I en sving noen hundre meter senere, kom derimot André Greipel opp på den ene siden, noe som gjorde at nordmannen måtte bremse for ikke å bli skvist.

Kristoff fikk opp turboen igjen, og åpnet spurten tidlig. Det så lenge bra ut, men irske Bennett skjøt fart fra bakhjulet til Kristoff og tok en klar seier.

Selv om det ikke ble seier for Stavanger-mannen, kan han se tilbake på en god spurt etter omstendighetene.

Les referat under!

Slikk gikk det til:

Etter to beintøffe og iskalde etapper, var det nok flere syklister som var lettet da de så ut vinduet i dag morges. Mindre vind og mildere temperaturer ventet dem på den ganske så paddeflate tredjeetappen, med to kategoriserte stigninger.

I motsetning til de foregående etappene, var dette en mer klassisk spurtetappe. Det gikk tidlig et lite farlig brudd på tre mann. Det var Pierre-Roger Latour (AG2R), Romain Combaud (Delko Marseille) og Ben King (Dimension Data) som utgjorde trioen i front på dagens etappe.

Feltet kontrollerte
De hadde aldri en farlig ledelse, da et jagende hovedfelt anført av FDJ, Katusha-Alpecin, Quick-Step og Lotto-Soudal satt foran og kontrollerte feltet. Alt lå dermed til rette for en massespurt.

På dagens siste kategoriserte stigning angrep Latour. Han kom alene over toppen, men fikk selskap av Combaud. Dermed var trioen redusert til en duo, bestående av de to unge franskmennene.

Inne på den siste milen, var avstanden rundt halvminuttet, og posisjonskampen i hovedfeltet begynte for alvor. Tony Martin og Marco Haller tok ansvar og manøvrerte Kristoff fremover i feltet.

Hektisk avslutning
I en rundkjøring drøye tre kilometer før mål, skjedde det en velt i en rundkjøring, og Dylan Groenewegen gikk ned. Dermed mistet Kristoff en konkurrent før spurten.

Én kilometer før mål var det over for duoen i front, og det var klart for massespurt.

Her var Sam Bennett den klart raskeste, etter å ha skutt fart fra hjulet til Alexander Kristoff. Dermed ble det en noe overraskende seier til Peter Sagans lagkamerat i Bora-Hansgrohe.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!