Kristoff og Froome venter spent på Hushovd-prosjekt

- Hadde vært bra for Norge.

GAMLE KJENTE: Alexander Kristoff heier på Thor Hushovds profflag, og kan tenke seg å sykle for nordmannen en gang i framtida. 
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
GAMLE KJENTE: Alexander Kristoff heier på Thor Hushovds profflag, og kan tenke seg å sykle for nordmannen en gang i framtida. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LA TOUSSUIRE (procycling.no): Snaue halvtimen etter de beste, syklet Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff til mål på nok en energitappende kraftprøve i Alpene.

Da fikk de spørsmål om dagens store nyhet: Thor Hushovd vil lage et norsk profflag fra 2017-sesongen.

- Det er bra for Norge å få et lag på høyt nivå. Det er noe det har vært snakket om lenge. Blir det noe av, er det veldig bra, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

• Les også: Hushovd vil starte norsk profflag

- Et lag du kunne syklet for i framtida?

- Ja, hvorfor ikke, svarer mannen med avtale hos Katjusja for de neste to sesongene.

Edvald: - Håper på mer enn snakk Hushovd fortalte via TV 2 at målet er å innta Tour de France-sirkuset allerede om to år.

For å få til det, er man nødt til å kjøpe seg en WorldTour-lisens og stable et budsjett på over 100 millioner kroner på beina.

- Jeg håper det blir noe mer enn bare snakk, sier Boasson Hagen.

- Tror du Hushovd er en bra mann for et slikt prosjekt?

- Ja, han har jo et veldig bra navn og har mange kontakter. Det kan bli bra det, sier rudsbygdingen til procycling.no.

Lykkeønskninger fra Froome Selv Tour de France-leder Chris Froome ble spurt om prosjektet etter målgang på La Toussuire.

- Det er nytt for meg, men det er en fantastisk nyhet. Det er mange gode ryttere som har kommet fra Norge. Thor, Edvald og Lars Petter, som er en av våre egne. Det hadde vært bra for sykkelsporten med et nytt lag i WorldTouren. Spesielt et norsk ett. Jeg ønsker dem lykke til, sa Froome.

• Les også: Rema 1000-sjef: - Har blitt oppdatert

Også i Norges Cykleforbund mottok de nyheten med stor interesse. Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen kjente ikke til planene da budskapet spredte seg til Alpe d´Huez.

- Jeg har håpet lenge at noen kunne ta tak i dette, og jeg har hørt at noen har forsøkt å jobbe med det. Det har ligget bak som en drøm. Jeg er veldig fornøyd med at Thor har et ønske om å få det til. Det er veldig bra for norsk sykkelsport, og det gir oss et enklere springbrett ut i sykkelverdenen. Å ha et norsk WorldTour-lag, er et stor steg i riktig retning.

- Og ingen er vel bedre enn Thor i en slik rolle?

- Det er nok andre som også kunne ha klart det, men det er veldig bra at han tar tak i denne oppgaven, avslutter sykkelpresidenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer