Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Kristoff og UAE misset A-finalen etter spurttap

Hjemmefavoritten måtte se seg slått av den yngre garden i finalespurten.

SPURTSLÅTT: Phil Bauhaus (andre fra venstre) kom foran Alexander Kristoff på den siste spurten. Det gjorde også Kristoffer Halvorsen, utenfor bildet, som var først over. Foto: Luc Claessen/Getty Images
SPURTSLÅTT: Phil Bauhaus (andre fra venstre) kom foran Alexander Kristoff på den siste spurten. Det gjorde også Kristoffer Halvorsen, utenfor bildet, som var først over. Foto: Luc Claessen/Getty Images Vis mer

STAVANGER (procycling.no): Etter at Sven Erik Bystrøm tok en strålende føring inn mot mål etter ti runder i Hammer Sprint-løypa i Stavanger, klarte hovedfeltet akkurat å hente inn Lucas Hamilton fra Mitchelton-Scott før målstreken.

Det var også laget til Bystrøm og Kristoff, UAE Team Emirates, helt avhengige av, i jakten etter å bli blant de syv beste i sammendraget som får starte A-finalen i søndagens Hammer Chase.

Slik situasjonen ble i avslutningen hadde laget tatt seg videre til A-finalen om Kristoff hadde vunnet spurten.

– Jeg gjorde en okey spurt, men det ble litt langt. Bauhaus og Kristoffer kom fort på slutten, så jeg havnet nok litt tidlig i vinden. Det er to raske folk som er «up and coming» så jeg kommer nok til å se at de slår meg senere også, sier han smilende til procycling.no.

– Jeg slo de på andre spurter underveis. Man gir så klart alt på siste spurt, men det kommer an på hvor mye krefter man har brukt underveis. Jeg hadde kanskje brukt litt mye krefter underveis på dagen.

Klarte ikke målet

Etter at det var Sven Erik Bystrøm som plukket majoriteten av poengene for UAE i fredagens Hammer Climb, var det Kristoff det handlet om for UAE i lørdagens ritt. Nordmannen vant spurten på den andre runden og var langt fremme ved flere av de andre spurtene også.

Totalt ble det likevel litt for lite. Da Kristoff snakket med procycling.no var resultatet fremdeles ikke klart.

– Om vi klarte A-finalen får vi være fornøyd. Hvis ikke må vi være skuffet, sier Kristoff, som før start uttalte at A-finalen var målet til laget.

Nå vil de heller starte først i søndagens B-finale, hvor de kjemper om en åttendeplass.

– Vi kan aldri være helt fornøyd når vi ikke vinner. Ut ifra det laget vi har her gjør vi det brukbart. Vi har et litt blandet lag med Alexander og meg på hjemmebane som har plukket de fleste poengene, og så noen klatrere som muligens ikke er helt egnet for ritt som dette, sier lagkamerat Bystrøm.

– Gjorde en tabbe

Med ti spurter er det selvsagt flere punkt hvor man i ettertid kan føle at man kunne gjort mer. For UAE ble problemet poengplukkingen fra rytterne foruten om Kristoff. Nordmannen tok 366,6 poeng, tredje flest av samtlige ryttere, men bak Kristoff var det kun Oliveiro Troia som noterte seg for poeng (53,1 poeng).

– Det var veldig vanskelig å kontrollere det. Det var angrep på angrep hele tiden, så vi havnet litt på defensiven. Når det gikk av gårde åtte-ni mann på slutten hadde vi ingen, så da måtte vi kjøre. Heldigvis fikk vi litt hjelp og vi klarte å tette luken på slutten.

UAE var flere ganger ikke representert i bruddene som gikk av gårde og etter målgang var også Kristoff selvkritisk.

– Jeg gjorde en liten tabbe etter den andre dobbeltspurten (runde seks). Da gled det en gruppe av gårde hvor jeg burde vært med. Jeg trodde jeg hadde flere lagkamerater med meg, men da fikk de gå billig av gårde. Det var en tabbe av meg. Det var hardt og etter at du hadde spurtet hadde du ikke lyst til å gå på et nytt støt. Det var utfordrende i dag, oppsummer nordmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media