INNBRINGENDE: Alexander Kristoff har 11 seirer i år, og er klar for å skrive under en fet avtale med Katjusja. - Hadde de hatt hovedavtalen klar i dag, hadde jeg skrevet under, sier 27-åringen til procycling.no. FOTO: Francois Lenoir/REUTERS
INNBRINGENDE: Alexander Kristoff har 11 seirer i år, og er klar for å skrive under en fet avtale med Katjusja. - Hadde de hatt hovedavtalen klar i dag, hadde jeg skrevet under, sier 27-åringen til procycling.no. FOTO: Francois Lenoir/REUTERSVis mer

Kristoff om lønnspåstander: - 35 mill. høres mye ut

Blir godt betalt, men ikke best i sykkelfeltet.

(procycling.no): Team Katjusja meldte fredag at Alexander Kristoff har skrevet under ny avtale med det russiske sykkellaget.

Det ble dels tilbakevist av agent Joona Laukka.

Dette sier Alexander Kristoff selv:

- Hovedavtalen er ikke signert ennå, men vi er enige i detaljene rundt avtalen. Hadde de hatt hovedavtalen klar nå, kunne jeg ha satt navnet mitt på den, sier sykkelstjernen til procycling.no.

- Så avtalen du har nå, kan du komme deg ut av?

- Ja, det er vel mulig, men normalt sett gjør man ikke det, sier Kristoff.

- Tjener mindre enn Contador 27-åringen avslører at dagens avtale, en såkalt pre-kontrakt eller intensjonsavtale, ble undertegnet underveis i vårklassikerne.

- Den var signert allerede i forkant av Paris-Roubaix, i hvert fall, bekrefter han.

Han betegner rammene for den nye avtalen som gode, men ønsker ikke å si så mye rundt det.

- NRK erfarer at du tjener 35 millioner årlig, er ikke det et vel høyt beløp?

- Ja, det høres mye ut. Da tror jeg de bare har funnet på et tall. Jeg blir ikke best betalt i sykkelfeltet, og jeg tjener ikke like mye som Contador (som skal ha rundt fire millioner euro hos Tinkoff-Saxo, vår anm.). Det er en bra avtale, men jeg vil ikke si så mye om hva som står i den.

Høye lønninger hos Tinkov Velo News har tidligere skrevet at Peter Sagans hever fire millioner euro (i underkant av 34 millioner norske 2015-kroner) årlig i sin treårskontrakt med Tinkoff-Saxo. Det samme gjør Alberto Contador, som i tillegg har en svært gunstig avtale med sykkelleverandøren Specialized.

Trolig hever nordmannen et sted mellom 15 og 20 millioner i året de neste to årene. Altså rundt en tredobling av avtalen han underskrev for snart to å siden:

- Alexander vil fortsatt han en flat lønn i bunnen, men han vil bli lønnet som lagkaptein. Det vil også være mulig å utløse mindre bonuser for å vinne visse ritt. Alexander blir betalt for å vinne de store rittene, sier agent Joona Laukka til procycling.no.

- Katjusja hele veien På vegne av Kristoff har agenten snakket med flere andre sykkellag nordmannen kunne tenke seg å sykle for.

Det har med usikkerheten rundt Katjusja-prosjektet å gjøre.

Etter Milano-Sanremo fikk han forsikringer av Igor Makarov om at laget ville fortsette. Katjusja har WorldTour-lisens ut inneværende sesong.

Da det ble ryddet av veien, var det også lettere å sette seg ned ved forhandlingsbordet.

- For meg har det vel egentlig dreid seg om Katjusja hele veien. Det har fungert veldig bra for meg her, og de skal ha en del av æren for min utvikling. Jeg får satse inn mot løpene jeg har lyst til og samarbeidet med de andre rytterne fungerer veldig bra nå.

- Hva vet du om nye signeringer på vei inn foran 2016-sesongen?

- Jeg vet at det jobbes med et par navn, men jeg tror ikke det kommer fem nye ryttere inn.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!