ØNSKER MER HJELP: Til tross for at Michael Mørkøv nettopp ble klar for Katjusja, ønsker Alexander Kristoff flere hjelpere før neste sesong. Foto:  JONATHAN NACKSTRAND (Scanpix/Afp)
ØNSKER MER HJELP: Til tross for at Michael Mørkøv nettopp ble klar for Katjusja, ønsker Alexander Kristoff flere hjelpere før neste sesong. Foto: JONATHAN NACKSTRAND (Scanpix/Afp)Vis mer

Kristoff ønsker flere hjelpere tross dansk signering

- Det er fem-seks ryttere som er aktuelle.

NARVIK/OSLO (procycling.no): - Han er en mann jeg kan bruke til alt jeg er god på selv.

Det sier Alexander Kristoff til procycling.no i Narvik etter at nyheten om Michael Mørkøvs overgang til Katjusja ble offentliggjort.

Dansken besitter stor kjørestyrke, noe som i tillegg til en vass spurt gjør ham meget interessant til en opptreksrolle i Katjusja.

Har snakket lenge
Han er også en habil klassikerrytter, som kan bidra i ritt som Flandern rundt og Paris-Roubaix.

At dansken nå blir en del av gruppen rundt årets mestvinnende syklist, er noe Kristoff har jobbet med i lengre tid.

- Jeg snakket med ham ganske tidlig i år. Han var interessert i å komme, så jeg sa at jeg skulle prøve å få det til. Han er en bra rytter. Han kjører godt i klassikerne og er god i opptrekket, så det er en kjekk mann å ha med seg, sier Kristoff til procycling.no.

procycling.no skrev i slutten av juli at Katjusja jaktet flere hjelpere som kunne hjelpe lagets norske stjerne.

- Håper det kommer flere
At Michael Mørkøv nå er på plass, betyr ikke at Katjusja er ferdig med å hente ryttere.

- Er dette «klassikerstjernen» vi har ventet på, eller kommer det mer?

- Jeg håper det kommer flere. Han er en av dem som skal være med til klassikerne, og så får vi se om det kommer flere utskiftninger.

- Hvor mange mann står det på listen du har sendt inn?

- Det var en del navn som kunne være aktuelle. Jeg har ikke helt tallet, men det er sikkert fem-seks på en liste over aktuelle folk.

Les også: Katjusja jakter ny Kristoff-hjelper

Må erstatte 38-åring
Én mann som ikke har blitt erstattet ennå, er road-captain Luca Paolini.

Italieneren, som har styrt Katjusja-laget i avgjørelsen av de største rittene de siste årene, testet positivt for kokain i Tour de France.

Det betyr at 38-åringens fremtid både hos Katjusja og i sykkelsporten er usikker.

Paolinis sannsynlige avskjed betyr at laget trenger en ny mann til å lede troppene på veien.

- Vi trenger en rutinert mann for klassikerne, slik vi har hatt i Luca de siste årene. Vi er litt på jakt etter det, forteller Kristoff.

- Hvem kan være aktuelle der?

- Det er flere aktuelle. Bernhard Eisel er en mann som kunne gjort den jobben. Men det er mange som vil ha ham, og han er blant annet veldig god kompis med Cavendish.

Flere får sjansen
Tilbake til Michael Mørkøv er Kristoff godt fornøyd med å ha fått en ny skandinav inn på laget.

I tillegg kjenner han dansken godt, etter at de har syklet mange ritt sammen opp gjennom årene. At dansken er villig til å legge alle ambisjoner på hyllen for å hjelpe nordmannen, er selvfølgelig ikke et minus.

Les også: - Vil kjøre med en kaptein som kan vinne store ritt

En mann som kan hjelpe Kristoff både i opptrekket vil også sørge for at hjelpere som Marco Haller og Jacopo Guarnieri kan få flere sjanser neste sesong.

- Det er greit for de andre gutta å få litt sjanser også. Med én mann til i opptrekket, trenger ikke alle å sykle hvert ritt sammen.

- Bedre enn han har vist
Mørkøv har allerede bevist at han kan sykle opptrekk, blant annet da han som opptrekker for Matti Breschel vant en etappe i årets Danmark rundt.

I klassikerne har han mer anonyme plasseringer, men Kristoff er klar på at Mørkøv er bedre enn resultatlistene tilser.

- Jeg har sett ham i brudd i Gent-Wevelgem før, og han hang ganske bra med i Paris-Roubaix i år. Han har alltid hatt en jobb hvor han skal beskytte Sagan, så han har ikke fått vise helt hvor god han kan være, men jeg tror han kan gjøre en god jobb i klassikerne også, avslutter Kristoff.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!