Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

– Kristoff-opptrekket kan være et av de beste

Marco Haller forventer å se sin norske kaptein i toppform under Tour de France.

KAMPKLAR: Kristoff-hjelper Marco Haller melder seg skadefri og klar til tjeneste til Tour de France FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)
KAMPKLAR: Kristoff-hjelper Marco Haller melder seg skadefri og klar til tjeneste til Tour de France FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): En syk Alexander Kristoff reiste hjem fra Critérium du Dauphiné uten etappeseier, men registrerte sikkert med glede at Marco Hallers formkurve pekte oppover under Tour de Suisse.

Nordmannens sentrale hjelper i Katusha-Alpecin var for alvor tilbake i aksjon, etter at han veltet og brakk kragebeinet under Tour du Yorkshire i slutten av april.

Etter gjennomkjøringen i Sveits føler østerrikeren seg klar til å prestere i Kristoffs opptrekkstog under Tour de France som begynner om to ukers tid.

– Formen er mye, mye bedre nå. Det har gått fortere enn forventet, sier en optimistisk Haller til procycling.no under Tour de Suisse.

– Hovedmålet har ikke vært å prestere her i Tour de Suisse. Jeg har trent veldig hardt inn mot dette rittet, og det har ikke vært perfekt med tanke på å være i toppform. Men med litt hvile etterpå dette, så er jeg forhåpentligvis tilbake der jeg hører hjemme, sier 26-åringen.

Katusha-Alpecins nimannstropp som skal reise til Tour de France er ennå ikke tatt ut. Haller tar ingenting for gitt, selv om et Kristoff-sentret uttak er forventet når lagets fremste sammenlagtrytter Ilnur Zakarin sannsynligvis ikke skal delta.

– Laget er ikke bestemt ennå. Da jeg ble skadet holdt jeg fortsatt fast ved målet om å sykle Tour de France, laget vil også at jeg skal til Tour de France. Men først må det være en utvelgelse. Jeg håper å være der, og jeg håper å være like viktig for Alex som tidligere år, sier Haller – som var instrumental da Kristoff vant to etapper i Tour de France i 2014.

Muligheter i opptrekket

En etappeseier i touren har manglet på Kristoffs palmarès de to siste sesongene. Med som hjelpere i massespurtene denne gang får den tidligere Flandern- og Sanremo-vinneren høyst sannsynlig Michael Mørkøv, med ryttere som Haller, Rick Zabel og Sven Erik Bystrøm også høyaktuelle.

– Jeg tror det kan være en av de beste opptrekkene, sier Haller kategorisk.

– Det gode for oss i år er at vi har flere alternativ å spille på i opptrekket. Mørkøv har vært solid i hele år, og i det siste har Rick Zabel vært i toppform også. En mulighet er at jeg får en rolle med å lede disse to, ligge foran opptrekket i tillegg til tempogutta vi har fra før. Jeg har flere års erfaring, så det tror jeg kan funke, sier Haller.

Katusha-rytteren er optimistisk på vegne av Kristoff og nordmannens vinnersjanser i Tour de France. Haller understreker også at konkurransen er tøff og kampen mellom spurtlagene intens på de flate etappene. Dessuten handler det ikke bare om hestekrefter. Taktiske valg er like viktig.

– En av de tøffete (konkurrentene) blir (Lotto) Soudal som har mye kraft og erfaring. Det er ikke bare kjørestyrke på de siste ti kilometerne som avgjør. Man må være smart også. I 2015 var jeg og (Jacopo) Guarnieri (nå i FDJ) mer eller mindre alene, likevel klarte vi å gjøre noen virkelige gode opptrekk.

– Jeg har ikke sett på løypene ennå. Men vi skal uansett kjempe på alle etapper der vi kan. For å være helt ærlig, må Katusha være fornøyd med én etappeseier. Alle er i toppform og konkurransen er tøff i touren. Så én seier bør være målet for oss, sier Kristoff-hjelperen.

Kristoff står med seks triumfer så langt denne sesongen. Sett bort i fra Eschborn-Frankfurt, hans første WorldTour-seier siden 2015, har nordmannen slitt med å gjøre skikkelig inntrykk mot de beste i spurtene. Haller har imidlertid ingen tvil om at kapteinen kommer til å være i slag under Tour de France.

– Alex kommer til å være i topp, topp, topp form.

Artikkelen levert av procycling.no!

Hele Norges coronakart