Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff på podiet da Démare vant

Dramatisk åpningsdag i Paris-Nice.

PÅ PODIET: Kristoff spurtet inn til 3.plass under åpningsetappen i Paris-Nice søndag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
PÅ PODIET: Kristoff spurtet inn til 3.plass under åpningsetappen i Paris-Nice søndag. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) spurtet inn til 3.plass under ufyselige værforhold på første etappe av Paris-Nice søndag, hvor en småkupert og svingete finale lag grunnlag for en hektisk avslutning i Bois-d'Arcy.

Kristoff vant spurten i et lite felt bak Julian Alaphilippe (Quick-Step) og etappevinner Arnaud Démare som rykket i tandem i siste bakke en kilometer fra mål. Nordmannens første podieplassering i et WorldTour før året kom på tampen av en tøff og rask etappe, der sidevinden splittet feltet og plasserte mange sammenlagtfavoritter og spurtere i trøbbel.

Kristoffs vinnersjanser så lyse ut da både André Greipel (Lotto Soudal) og Marcel Kittel (Quick-Step) måtte slippe mot slutten, etter at Nacer Bouhanni (Cofidis) og John Degenkolb (Trek-Segafredo) allerede hadde mistet kontakt.

Men da Alaphilippe skøyt ut av 15-mannsgruppen som en champagnekork, hadde ikke Kristoff nok saft i beina til å følge Démare som gikk etter sin landsmann. Den franske duoen kom sammen inn på oppløpet, der Milano-Sanremo-vinneren hos FDJ hadde få problemer med å tukte Ardenner-spesialisten Alaphilippe.

Démares tredje seier for sesongen kom etter at FDJ tok kommando over rittet underveis og presset frem en avgjørende utskillelse i sidevinden.

– Vi tok styringen og jeg koste meg veldig. Det var mindre folk på slutten enn først antatt. Det var fullstendig galskap der ute, sier 25-åringen Démare – som også vant 1. etappe av Paris-Nice i 2016.

– Vi gikk frem i feltet for å få ned avstanden og holde bruddet i sjakk. Vinden tok seg opp da vi kom til front, sier Démare – som understreket at mange forventet enn massespurt på denne etappen.

– Slik utviklingen var underveis ble forutsetningene endret totalt. Jeg forventet ikke en spurt på slutten. Alaphilippe gjorde det tøft. men jeg klarte å henge etter ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media