SEIER: Alexander Kristoff vant Tour des Fjords sammenlagt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SEIER: Alexander Kristoff vant Tour des Fjords sammenlagt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Kristoff på topp i hjembyen

Katusha-rytteren avsluttet Tour des Fjords med etappeseier.

STAVANGER (procycling.no): Alexander Kristoff (Katusha) vant 5. etappe i Tour des Fjords etter et oppskriftsmessig spurtoppgjør på brosteinspromenaden i Vågen i Stavanger søndag.

Kristoffs tolvte seier for året kom etter tre forseringer av Sørmarkbakken og en kontrollert prestasjon av Katusha-laget, der nordmannens opptrekker Michael Mørkøv (Katusha) ble nummer to i spurten, mens Kristoffer Halvorsen (Joker-Byggtorget) ble henvist til tredjeplass.

– Jeg haddde kontroll. Jeg vet at Halvorsen er rask og han var nærme med i NM, men han var ikke så nærme i dag. Jeg er glad for det, sier Kristoff til TV2 like etter målgang i solrike Stavanger.

29-åringens andre etappeseier i årets utgave betyr at Kristoff vinner sammenlagt, 30 sekunder foran Michael Schär (BMC Racing) og Nick Van Der Lijke (Roompot-Oranje Peloton) – som begge satt med i tetgruppen som utskilte seg på tredje og siste forsering over den stupbratte Sørmarkbakken, også kalt «Grisabakken».

Da Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept) ble hentet like før mål, blåste 14 ryttere inn mot målgang i oljehovedstaden. Bjørn Tore Hoem (Joker-Byggtorget) var i front, og trygget dermed 7.plassen sammenlagt, mens han gjorde et opptrekk for lagkamerat Halvorsen. Men ingen kunne gjøre noe med Katushas mektige duo.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!