FIKK DET TUNGT: Mickael Delage og Ignatas Konovalovas hjalp Arnaud Démare gjennom store deler av lørdagens Tour-etappe. / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
FIKK DET TUNGT: Mickael Delage og Ignatas Konovalovas hjalp Arnaud Démare gjennom store deler av lørdagens Tour-etappe. / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTUREVis mer

Sykling: Tour de France:

Kristoff-rival: – De var mine skytsengler

Arnaud Démare takket lagkameratene etter en blytung dag på tourens åttende etappe.

(procycling.no): 37 minutter og 33 sekunder etter at Lilian Calmejane tok karrierens største seier, trillet en utslitt Arnaud Démare over målstreken. FDJ-spurteren slet gjennom hele etappen, men kom seg i mål innenfor tidsfristen. Mye takke være to av hans lagkamerater.

– I dag var Kono og Mika helt utrolig. De var mine skytsengler, sa franskmannen etter etappen ifølge lagets hjemmeside.

Mickaël Delage og Ignatas Konovalovas var de to som fikk jobben med å guide den franske mester helt til målstreken. Og det var en tidkrevende jobb. Allerede før etappens innlagte spurt, og før etappens mer krevende stigninger, måtte Démare slippe feltet. Raskt spredde et rykte seg om at 25-åringen var blitt syk, men det avkreftet han selv etter målgang.

– Jeg tror bare jeg har hatt to tunge dager. Jeg mangler glykogen. Jeg føler meg ikke syk, men jeg var helt forferdelig i dag. Nok en gang må jeg si takk til mine to lagkamerater.

Ble bedre gjennom etappen

Etter å ha sett bunnsolid ut gjennom de første etappene, ble lørdagen en nedtur for Arnaud Démare. Men lagledelsen og lagkameratene stiller seg fremdeles bak sin kaptein.

– Til å begynne med var jeg redd. Det gikk fort i front, og Arnaud var ikke bra, sa sportsdirektør i FDJ, Thierry Bricaud. Det var han som kjørte følgebilen som fulgte Démare hele etappen.

– Han orket ikke spise, og hadde ingen styrke. Han ble gradvis bedre, og hadde heldigvis med seg to lagkamerater. De fortjener respekt, for de ofret mye. Etter ni mil gikk det bedre. Da tok vi igjen noen andre ryttere, men det var en krevende dag.

– Fra eufori til frykt

FDJ-sjef Marc Madiot var fornøyd med at lagets stjerne kom seg gjennom dagen, men også han merket frykten underveis.

– Det er slik touren er. Det var en lang dag, og i touren går man fort fra eufori til frykt, sa Madiot om lørdagens strevsomme etappe.

– Vi vinner sammen, og taper sammen, berettet FDJ-manageren.

Til slutt var det kanskje en av hjelperne, Mickaël Delage, som oppsummerte dagen best.

– Vi må være glad i hverandre for å få til sånne ting, konkluderte franskmannen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!