VANT: Marcel Kittel vant den andre etappen i Tour de France. Foto: / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
VANT: Marcel Kittel vant den andre etappen i Tour de France. Foto: / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTUREVis mer

Tour de France:

Kristoff sjanseløs i massespurten - halve laget i bakken i massevelt

Isolert Kristoff kunne ikke gjøre noe med Marcel Kittel på den andre etappen i Tour de France.

LIÈGE/OSLO (procycling.no): Den første av ni muligheter for spurterne kom i belgiske Liège, og det ble et durabelig spurtoppgjør mellom sportens raskeste menn.

Brudduoen Yoann Offredo og Taylor Phinney gjorde en heroisk jobb, men med én kilometer igjen ble de hentet inn igjen.

I spurten var Marcel Kittel den beste, og vant den andre etappen foran Arnaud Démare og André Greipel.

Artikkelen fortsetter under grafikken.

Seieren var Kittels ellevte i Tour de France-sammenheng.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er kjempeglad for at jeg tok denne seieren, sier Kittel i et intervju vist på TV 2.

Kristoff isolert

– Jeg kom ikke helt heldig inn. Jeg kom på feil side av en mann, og kom ikke inn i vindskyggen. Da hadde jeg ikke noe å spurte med, sier Kristoff til TV 2, som endte på 15. plass.

Kristoff fikk lite hjelp av lagkameratene i Katusha på slutten, etter at en velt sørget for at nesten hele opptrekkstoget til Kristoff gikk i bakken med tre mil igjen.

– Vi veltet ut hele gjengen, og jeg punkterte. Det var ikke optimalt. Jeg punkterte litt etter velten, så det tok litt tid, sier Kristoff.

Marco Haller, Reto Hollenstein og Tony Martin gikk alle ned i velten, og Marco Haller bekreftet til procycling.no i etterkant at han var ok. Tony Martin kom til bussen med blødende sår på både albuer og knær.

– Vi hadde laget i front, som kontrollerte for Alexander. Ut av rundkjøringen gikk én av våre ryttere ned, og så krasjet de andre. Vi mistet fire ryttere der, og da manglet vi folk til å hjelpe Alexander i spurten, sier José Azevedo, manager i Katusha-Alpecin til procycling.no.

Sammenlagt er det fremdeles Geraint Thomas (Team Sky) som leder.

Resultater i bunn av saken!

Klatretrøye til amerikaner

Fire ryttere angrep umiddelbart da den starten gikk på den andre etappen i tyske Düsseldorf. Thomas Boudat (Direct Energie), Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert), Taylor Phinney (Cannondale-Drapac) og Laurent Pichon (Fortuneo-Oscaro) var de fire, og de fikk raskt en god luke.

Med to kategoriserte stigninger på etappen, var det en klatretrøye i potten for utbryterne. Den første stigningen kom allerede etter 6,5 kilometer, og der viste Taylor Phinney seg som den sterkeste i bruddet.

Den siste av de to bakkene, Côte d'Olne kom kun 20 kilometer fra målgang i Liège, men på grunn av Phinneys sterke tempo på den første etappen, var klatretrøya så godt som sikret for amerikaneren.

På toppen av Côte d'Olne ble det en jevn spurt mellom Phinney og Pichon, men Phinney var nok en gang best, og sikret seg med det at han får sykle i klatretrøya på mandagens etappe.

Kristoff best på innlagt spurt

Mellom de to stigningene, var det en innlagt spurt i Mönchengladbach. Der var naturlig nok bruddet først, hvor Boudat var den første over streken.

Bak i hovedfeltet ble det spurt mellom flere av de største spurterne, og der markerte Alexander Kristoff seg med å være den beste i hovedfeltet. I en relativt kontollert spurt, kom Kristoff seg forbi Sonny Colbrelli på de siste 50 meterne, og tok elleve poeng på den grønne trøya.

Katusha var også blant lagene som ledet an i hovedfeltet, sammen med Lotto Soudal og Quick-Step Floors.

Stor velt - Froome i bakken

I det ruskete regnværet som preget etappen ble det, som på lørdag, glatt på veiene. Med tre mil igjen gikk det en stor velt i hovedfeltet, hvor det tilsynelatende var Katusha-Alpecins Reto Hollenstein som veltet i andreposisjon. Katusha-rytteren dro med seg en rekke andre, og ryttere som Chris Froome, Romain Bardet og Tony Martin var blant de mange som ble hindret.

Den regjerende Tour de France-vinneren måtte skifte sykkel to ganger, og var tydelig forslått.

Like før velten var det kun et halvminutt opp til bruddet. Etter at det gikk roligere i feltet etter velten, øynet Phinney og Offredo sjansen til å holde unna. De to angrep over Côte d'Olne, og med ti kilometer igjen, hadde de to en luke på 50 sekunder.

De to holdt godt unna på den siste mila, og hadde fremdeles halvminuttet med kun fem kilometer igjen.

Med én kilometer igjen ble de hentet inn igjen, og dermed ble det en massespurt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!