Kristoff sjanseløs på sammenlagtseieren

Mistet ledertrøya i De Panne på avslutningstempoen.

KLARTE IKKE HOLDE PÅ LEDERTRØYA: Alexander Kristoff ledet tredagersrittet De Panne før den avsluttende tempoetappen, men tapte mye tid til de beste, og endte til slutt som nummer 12 sammenlagt.Foto: NTB Scanpix/AFP PHOTO/BELGA/ DIRK WAEM
KLARTE IKKE HOLDE PÅ LEDERTRØYA: Alexander Kristoff ledet tredagersrittet De Panne før den avsluttende tempoetappen, men tapte mye tid til de beste, og endte til slutt som nummer 12 sammenlagt.Foto: NTB Scanpix/AFP PHOTO/BELGA/ DIRK WAEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Syklisten Alexander Kristoff (24) tapte sammenlagtledelsen på den avsluttende tempoetappen i tredagersrittet De Panne i Belgia torsdag.

Tidligere på dagen hadde 24-åringen tatt karrierens første proffseier på den første deletappen. Han tapte imidlertid stort på den avsluttende 14,7 kilometer lange tempoetappen og endte på 34.-plass, slått med 1.19 minutter av den franske vinneren Sylvain Chavanel.

Chavanel var 4 sekunder raskere enn nederlandske Liuewe Westra. Franskmannen tok også sammenlagtseieren med samme margin til nederlenderen. Kristoff havnet på 12.-plassen sammenlagt, slått av vinneren med et drøyt minutt.

På første del av etappen holdt den regjerende norgesmesteren unna i en langspurt på brustein etter 112 kilometer sykling. Etappeseieren er den andre norske i rittet siden starten i 1978 etter at Dag Otto Lauritzen vant en etappe i 1993.

- Jeg husket avslutningen på etappen fra 2010 og bestemte meg for å slå til med en gang etter siste sving. Det ble lange 250 meter på brustein med hoppende hjul, men heldigvis greide jeg å holde unna, sa Kristoff til Sporza TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer