Kristoff skjelte ut laget

- De gjør en generaltabbe.

FOUGÉRES (procycling.no): Alexander Kristoff var en skuffet mann etter å ha blitt nummer fem på den syvende etappen i Tour de France.

Han gjorde et kort intervju med TV 2, før han spurtet inn på Katjusja-bussen.

Der tok han en dusjen før han fortsatte diskusjonene med lagkamerat Jacopo Guarnieri i Adams drakt.

- Jacopo var sur på Marco (Haller). Men når vi ser det på TV, ser vi at han gjør akkurat det samme selv. Når de andre starter spurten, bremser vi ned for vi holder på å krasje i hverandre, sier Kristoff oppgitt til procycling.no.

Kristoffs Katjusja-lag tok kommandoen 500 meter fra mål, men da spurtrivalene suste forbi, var Kristoff altså sperret inne av sitt eget opptrekk.

- Hva sa du til guttene?

- Jeg sa at de egentlig kjørte perfekt. Vi var det sterkeste opptrekket og vi tok over for Lotto på et perfekt tidspunkt. Men det hjelper lite når vi begynner å bremse ned med 500 meter igjen.

Ventet for lenge
Kristoff kaller det for en «generaltabbe» og var åpenbart meget irritert på rotet i egne rekker.

- Vi har kjørt sammen i hele år, så jeg vet ikke hvorfor det plutselig ikke klarte det i dag.

- Føler du at du har fått dårlig betalt i touren?

- Ja, men i dag er det laget sin skyld. Vi kunne helt klart har gjort det bedre, sier Kristoff som mener at årets første etappeseier var innenfor rekkevidde i dag.

- Jeg følte at jeg hadde bein til å vinne. Jeg hadde opptrekket til det også, om vi hadde vekslet riktig vei.

Vinnersjansene forsvinnner Den syvende etappen var muligens den siste sjansen for de rene spurterne, før avslutningsetappen i Paris. Kristoffs Tour de France har så langt vært preget av dårlige taktiske vurderinger.

Fredag endte Stavanger-mannen opp med å være sperret inne til spurterne var 100 meter unna streken. Da var det selvsagt for sent å utlikne farten til Mark Cavendish og André Greipel.

Det var imidlertid en liten åpning som nordmannen burde benyttet bedre.

- Jeg kunne ha startet da Marco skiftet for da var det bare 300 meter igjen. Så egentlig gjorde vi begge en tabbe, innrømmet han etterhvert.

Hadde slagplanen klar Katjusja-laget gikk gjennom spurten nøye før etappestart.

Planen var at nordmannen skulle ha med en mann inn i den siste rundkjøringen, og så skyte fart ut derfra

- Da var det klart at vi skulle veksle til venstre hver gang, og gi plass på innsiden. Jeg vet ikke hvorfor vi ikke klarer det når det er løp.

- Hvor lenge skulle Marco Haller sitte foran?

- Ikke så lenge som han holdt på. Han skulle ha vekslet mye før, sier Kristoff og smiler.

- Det gikk saktere og saktere, og vi kunne ikke komme forbi. Når de kommer bakfra i stor fart, nytter det ikke å kjøre sakte i opptrekket.

Den neste flate etappen i Tour de France er ikke før i Paris den 26. juli. På vei dit finnes det noen mellomharde etapper, men Katjusja-stjernen er ikke altfor optimistisk:

- Det er bare den siste etappen som er bankers, medgir han.

- Hva tenker du om mellometappene?

- Det kommer veldig an på hvordan etappen blir. Det går fort unna store brudd i starten.

Så satte 28-åringen seg inn i følgebilen - uten å skrive autografer slik han vanligvis pleier. Det var en dårlig dag i Fougères.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!