VANT PÅ THE MALL: På paradegaten foran Buckingham Pallace var Alexander Kristoff den raskeste. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS
VANT PÅ THE MALL: På paradegaten foran Buckingham Pallace var Alexander Kristoff den raskeste. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNISVis mer

WorldTouren i sykling:

Kristoff slo tilbake i britisk endagsritt

Nordmannen spurtet best i Londons gater.

(procycling.no): I spurten i søndagens RideLondon Classic var Alexander Kristoff den raskeste.

Nordmannen lå i tredje posisjon da spurten gikk i Londons gater, og seierskampen endte i en duell mellom Katusha-spurteren og danske Magnus Cort Nielsen.

Den duellen gikk Kristoff seirende ut av. Triumfen er hans første siden Eschborn-Frankfurt i starten av mai.

– Vi kommer rett fra touren, og du vet ikke helt hvordan formen er. Man trener ikke så mye, jeg hadde en stor fest hjemme for noen dager siden. Vanligvis så kjører jeg godt noen dager etter at jeg har festet, så kanskje det kan være planen, spøkte Kristoff i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Dette er ikke første gang 30-åringen har oppnådd suksess i London. I 2012 tok han bronsemedaljen på fellesstarten, også da vant han spurten i hovedfeltet.

– Jeg har gode minner herfra. Jeg tok bronsemedaljen i OL her. Jeg visste at løypa passet meg godt. Jeg slet litt i bakkene der ute, men vi klarte å kjøre tilbake igjen. Nils (Politt) blant annet kjørte veldig sterkt. Mot slutten fikk vi ikke så mye hjelp fra andre lag. Sunweb hjalp oss litt, men til slutt timet vi det perfekt.

– I spurten gjorde vi det perfekt. Michael (Mørkøv) fikk meg i god posisjon, og jeg var veldig glad da jeg holdt alle bak meg. Jeg kom meg inn på hjulet til Bora-toget, på hjulet til Bennett. Jeg ventet bare på at han skulle starte. Det var litt vind, så jeg visste det kom til å bli hardt. Jeg gikk til med 200 meter igjen, og klarte å holde de andre bak meg. Det er alltid en god følelse å vinne, spesielt når det er en stund siden sist.

Slik gikk det til:

Det var flott vær over Londons gater da rytterne trillet gjennom den nøytrale sonen, og da starten gikk tråkket mange angrepsvillige ryttere til.

Flere av de mindre lagene forsøkte, men det tok noe tid før et brudd fikk noen større ledelse.

Noen av WorldTour-lagene forsøkte seg også med angrep på de første milene, men etter 20 kilometer var feltet fremdeles samlet.

Med 155 kilometer igjen gikk det endelig en gruppe som holdt en stund. Mads Würtz Schmidt (Katusha), Iljo Keisse (Quick-Step), Twan Castelijns (LottoNL), Wesley Kreder (Wanty) og Julien Duval (Ag2r) var de fem som tok teten.

Stakan tauer

Da ledelsen til kvintetten steg over fire minutter sendte flere av spurterne sine hjelperyttere til fronten av feltet for å kontrollere. Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) var blant rytterne som tauet på feltet.

De nærmet seg stadig utover i rittet, og inn på de siste ni milene var det kun 1:25 fram til utbryterne.

Team Sky tok over teten, og åtte mil fra mål var de fem kjørt inn.

Solid trio

Britene kjørte godt i bakkene, men da Peter Kennaugh støtet roet de det naturlig nok ned.

Sky-rytteren endte dog ikke opp i det som skulle bli ledergruppa på de siste milene.

Matteo Trentin (Quick-Step Floors) gikk til med syv mil igjen, og fikk med seg Daryl Impey (Orica-Scott). Jasper Stuyven satt i en gruppe bak duoen, og Trek-Segafredo-rytteren kom seg til slutt fram til de to.

Over siste bakketopp, med fem mil igjen, hadde de tre en liten ledelse på hovedfeltet.

Like foran inn mot mål

Med fire mil til målstreken samarbeidet Katusha, Team Sky og Sunweb for å kjøre inn de tre, som kun ledet med 25 sekunder.

Trentin, Impey og Stuyven strakk differansen opp til 35 sekunder, men hovedfeltet virket hele tiden å ha god kontroll på trioen.

Inn på de siste ti kilometerne ledet de fremdeles, men forfølgerne var kun 15 sekunder bak.

Impey slapp Trentin og Stuyven, mens det i hovedfeltet kun var Katusha som kjørte nå. Duoen som satt igjen i teten klarte derfor å holde avstanden på rundt 15 sekunder helt til de siste fire kilometerne.

Da kom også de andre spurtlagene til fronten, men Trentin og Stuyven ga seg ikke. Tre kilometer fra mål hadde de fortsatt ti sekunder.

Orica-Scott tok teten i feltet med to kilometer igjen, åtte sekunder bak de to fremste.

Like før den siste kilometeren ble de kjørt inn, og i den påfølgende spurten var Alexander Kristoff sterkest.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!