VANT IGJEN: Alexander Kristoff tok sin åttende etappeseier i Tour des Fjords sin historie. Her fra en tidligere triumf. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANT IGJEN: Alexander Kristoff tok sin åttende etappeseier i Tour des Fjords sin historie. Her fra en tidligere triumf. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Kristoff slo tilbake

Overlegen i spurten på andre etappe av Tour des Fjords.

(procycling.no): Torsdag fortsatte Tour des Fjords med den andre av fem etapper. Den største utfordringen for spurterne kom opp den åtte kilometer lange Grostøl-bakken, drøye to mil før mål. Alexander Kristoff hang med over, og inn mot målgang i Odda ble de siste utbryterne hentet.

I spurten åpnet først rittleder Leigh Howard (IAM), men Kristoff var våken og kastet seg inn på hjulet til australieren. Over de siste meterne var Katusha-kapteinen overlegen, og vant etappen med god margin. Nikolay Trusov (Tinkoff) ble nummer tre.

– Det var hardt i bakken der, og vi satt med bare en mann. Nils Politt gjorde en sinnssykt bra innsats. Han skal ha 90 prosent av æren. Uten han hadde det ikke blitt seier, sa nordmannen i intervju med TV2 etter målgang.

En farlig gruppe på åtte mann lå foran hovedfeltet ned mot Odda, og med bare en hjelperytter igjen måtte Kristoff selv bidra i jakten på utbryterne.

– Det var et farlig brudd, og jeg måtte avlaste (Politt) han litt. Han måtte ha litt krefter igjen til finalen.

På oppløpet fikk nordmannen vist fram spurtegenskapene i duell med mannen i ledertrøya.

– Han lå på hjulet mitt da han startet spurten, men jeg vi hadde vært gjennom en lang dag og ville ikke starte for tidlig. Jeg la meg på hjulet hans, og tok han på slutten.

Slo tilbake etter arrangørfeil

På onsdagens åpningsetappe vant Leigh Howard etter at en arrangørtabbe sendte rytterne feil vei.

Etter målgang var Storhaugekspressen lite fornøyd med finalen på første etappe. Revansjen på etappe to, der rittet gikk knirkefritt, smakte godt for 29-åringen.

– I går var jeg ganske langt nede. Det gikk ikke som jeg hadde håpet. Jeg tror dette var en bedre dag for alle, beretter Kristoff.

Nordmannen er nå nummer to i sammendraget etter å ha plukket bonussekunder både ved målgang og på en innlagt spurt. Leigh Howard leder fremdeles rittet, to sekunder foran Katusha-favoritten.

– Jeg var litt overrasket over at Howard satt med opp bakken i dag. Han kan bli en hard nøtt å knekke.

Onsdag fortsetter femdagersrittet med en 221 kilometer lang etappe fra Ulvik til Suldasosen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Topp 10 på etappen

1. Alexander Kristoff (Katusha)
2. Leigh Howard (IAM Cycling)
3. Nikolay Trusov (Tinkoff)
4. Alexander Kamp (Stölting Service Group)
5. Andrea Pasqualon (Team Roth)
6. Jonas Koch (Verva ActiveJet)
7. Nick Van Der Lijke (Roompot-Oranje Peloton)
8. Damiano Caruso (BMC Racing)
9. Otto Vergaerde (Topsort Vlaanderen)
10. Adam Phelan (Drapac)