Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff sluknet i spurten

- Jeg hadde for lite kraft, sier Katusha-spurteren.

HADDE IKKE BEINA: Alexander Kristoff fikk et godt opptrekk, men hadde ikke kraft nok til å vinne den siste spurtetappen i årets Dauphiné. FOTO: Tim De Waele.
HADDE IKKE BEINA: Alexander Kristoff fikk et godt opptrekk, men hadde ikke kraft nok til å vinne den siste spurtetappen i årets Dauphiné. FOTO: Tim De Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) nådde ikke opp i spurten på den 5. etappen av Critérium du Dauphiné torsdag.

I en heseblesende massespurt i Mâcon tok Phil Bauhaus (Sunweb) sin første WorldTour-seier, mens Kristoff havnet på sjetteplass.

– Jeg er ikke der jeg ønsker å være og hadde for lite kraft, sier Kristoff til TV2, 29-åringen som har slitt med sykdom inn i rittet. Katusha-Alpecin førte an inn på oppløpet og Rick Zabels opptrekk gjorde at Kristoff kunne åpne sin spurt 200 meter fra mål.

Stavanger-ekspressen hadde imildertid ikke nok gas til å fullføre jobben og ble passert av fem ryttere på de siste meterne.

Bak den tyske etappevinneren endte Arnaud Démare (FDJ) på andreplass, mens Bryan Coquard (Direct Energie) ble nummer tre. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) spurtet inn til 8.plass og sørget for to nordmenn blant de ti.

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) kom inn med hovedfeltet og beholdt sin sammenlagtledelse foran fredagens fjelletappe. Rittet avsluttes søndag.