Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff sniker til seg ekstratrening med danske

Kjører Stein Ørns opplegg på samling. Og litt til.

TILBAKE TIL CALPE: Alexander Kristoff og stefar Stein Ørn har full kontroll på Katjusjas vintertrening foran neste års klassikere. Dette er fra januarsamlingen i spanske Calpe. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TILBAKE TIL CALPE: Alexander Kristoff og stefar Stein Ørn har full kontroll på Katjusjas vintertrening foran neste års klassikere. Dette er fra januarsamlingen i spanske Calpe. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): I halvannen uke har Alexander Kristoff og hans lagkamerater i Katjusja vært på treningsleir i Spania.

Den største forskjellen for 28-åringens del er stefar Stein Ørns inntreden som treningsveileder i laget. Nytteeffekten er spesielt stor når profflaget er på samling.

- Er det en økt strategisk gevinst for deg ved formaliseringen av Stein Ørns rolle i laget?

- Det gjør at jeg får kjøre mitt eget treningsopplegg gjennom hele oppladningen. Nå følger alle rytterne i klassikergruppa dette, og det gir meg én måned mer med min type trening. Tidligere har en annen trener kommet inn og gjort justeringer på samlinger, men jeg føler det er et hakk opp nå. Det betyr en måned ekstra med treningen jeg liker, sier Kristoff til procycling.no.

Effektiv kommunikasjon Ørn er ansatt for å sette opp treningsprogrammet og hjelpe til med formoppbyggingen til rytterne i klassikergruppa. Det gjelder også januarsamlingen i Spania.

Tidligere ble den norske trenerens innspill møtt med mer skepsis, og det var langt vanskeligere å få gjennomslag for det som vel trygt kan kalles en suksessoppskrift.

- Nå går jeg rett på rytterne, sier Ørn til proycling.no.

Kommunikasjonsleddene var langt mer kronglete tidligere:

- Jeg måtte gå via Alexander, fordi det var han som var i direkte kontakt med rytterne. Alexander kunne igjen ta det opp med sportsdirektøren (Torsten Schmidt, vår anm.) og å så måtte det lappes på opplegget de allerede hadde. Nå er det ingen diskusjoner og vi kan gå rett inn og legge opp treningen på måten vi vet fungerer.

Ekstra kilometer med Mørkøv Tirsdag denne uka var Kristoff ute på langtur. Noe som innebar sju timer på sykkelen.

Onsdag sto det kun halvannen time, møter og restitusjon på programmet.

Årets Flandern rundt-vinner innrømmer at han gjerne legger på litt ekstra om det oppsatte programmet ikke er tilfredsstillende nok.

- Jeg kan justere det litt som jeg vil. Her nede har Michael Mørkøv og meg faktisk pleid å kjøre én time ekstra hver dag sammen. Vi har vår egen lokale runde, gliser han.

- Hvordan har de øvrige rytterne reagert på det nye opplegget?

- Jeg tror de er greit fornøyde, selv om det kan være litt uvant. Det går på små ting, som hvor man plasserer styrketråkken i økten. Generelt er nok opplegget litt hardere og med litt lengre treningsturer enn de er vant til.

Lur Ørn: - Får ikke svaret ennå Selv om Ørn vil være tilstede på samlinger for å synkronisere treningen, er det ikke han som har ansvaret for rytterne i det daglige.

Unntakene er Kristoff og Sven Erik Bystrøm.

- Jeg gir veiledning til rytterne i gruppa til Alexander og Sven, men noen ryttere har egne coacher, og da diskuterer jeg med dem, forteller Ørn.

• Les også: Nå har også Kristoffs stefar skrevet under for Katjusja

Stavanger-legen har tidligere merket en viss skepsis til opplegget for vintertreningen, men mener den er på vei bort nå.

- Skepsisen har gått på treningsmengden og intervallene vi kjører. Så langt er rytterne overrasket over hvor bra det går. Nøyaktig hvor bra, får vi ikke svar på før vi kommer et stykke ut i sesongen, sier Ørn ertende.

Lørdag blir «nye Katjusja» presentert i Calpe. Da skal blant annet lagets nye drakter vises fram.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media