NY TOPPLASSERING: For Alexander Kristoff i Tour of California.
Foto: Morten Holm / Scanpix
NY TOPPLASSERING: For Alexander Kristoff i Tour of California. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Kristoff spurtet inn til sjetteplass

- Men skulle likt å være på pallen i gjen, sier nordmannen.

|||

Syklisten Alexander Kristoff (22) spurtet inn til sjetteplass på fjerde etappe i Tour of California natt til torsdag norsk tid.

Italienske Francesco Chicchi i Liquigas-laget vant etappen foran argentinske Juan José Haedo i danske Saxo Bank og britiske Mark Cavendish i HTC.

Kristoff, som slo gjennom for alvor med tredjeplass på rittets første etappe, var igjen uten nevneverdig hjelp fra laget sitt helt mot slutten, men kom lynhurtig bakfra og manøvrerte seg alene mot røkla inn til sjetteplass.

- Jeg fikk hjelp av Marcus Burghardt og George Hincapie, men de greide ikke helt å få meg i rett posisjon. Det er mange spurtere her og ikke alltid så lett. Sjetteplass er godkjent, men jeg skulle likt å være på «pallen» igjen, sa Alexander Kristoff til NTB.

Norgesmesteren fra 2007, tidenes nest yngste sådan, ble før denne sesongen hentet fra norske Joker-Bianchi til amerikanske BMC, der verdensmester Cadel Evans er stjernen.

Amerikanske David Zabriskie i Garmin-laget leder fortsatt sammenlagt med fire sekunder på Michael Rogers (HTC) og seks på trippelmester Levi Leipheimer (Radioshack).

Rittet avsluttes natt til mandag norsk tid.

(NTB)